Черкаси. Створено обласний та міський штаби з надання оперативної допомоги громадянам. Під стінами міськвиконкому розгорнуто намет і польову кухню, де надають медичну допомогу і відігрівають гарячим обідом, інформує наш власний кореспондент Лідія ТИТАРЕНКО.

Вінниця. Тимчасово зачинився Вінницький зоопарк, нещодавно відкритий на базі обласного підприємства «Вінницяагроліс». Частину птахів і звірів перевели до теплих приміщень. В коморах під грубкою гріються африканські й австралійські страуси, павичі і фазани. Зате решта мешканців зоопарку — зубри, бізони, олені, лані — на мороз не зважають, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.

Кіровоград. Значна частина мешканців Олександрії, що на Кіровоградщині, продовжує залишатися без тепла. Котельні, які запрацювали у вівторок, знову зупинено через чергові аварії. Міський голова Олександрії Степан Цапюк повідомив, що обладнання теплоелектроцентралей не може працювати при такій низькій температурі. Тим часом перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Анатолій Ревенко покладає вину на міську владу та комунальні служби. Це при тому, що напередодні опалювального сезону з держбюджету виділили 2 млн. грн. на відновлення роботи ТЕЦ-1,2, передає наш власкор Олег БОНДАР.

Львів. Б’ють на сполох музейники: сильні морози і низька вологість завдають шкоди картинам. У Галереї мистецтв ліквідували аварію в котельні. У Національному музеї ім. Шептицького, де зберігаються ікони, всіляко утеплюють приміщення, використовуючи прилади для зволоження повітря, інформує наш власкор Оксана ТЕЛЕНЧІ.

Миколаїв. Каравани суден у супроводі криголамного буксира проводитимуть Дніпро-Бузьким каналом, повідомляє наш власкор Олена ІВАШКО.

Харків. У місті розклеєно листівки, в яких міська влада закликає бездомних пересидіти морози у притулках, адреси яких вказують, передає наш власкор Микола КОСИЙ.