Про квитки та інше

Позавчора на прес-конференції у Києві керівники Федерації футболу України дали відповіді на численні запитання, пов’язані з організацією виїзду українських уболівальників до Німеччини на фінальну частину ЧС—2006, розподіл квитків на його матчі тощо. Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко відзначив, що вже сьогодні попит на квитки українських уболівальників, які прагнуть підтримати свою національну збірну безпосередньо на німецьких стадіонах, перевищує квоту ФІФА для української федерації футболу уп’ятеро.

За словами Олександра Івановича, федерація зробить усе можливе, щоб до Німеччини потрапили лише організовані групи вболівальників.

Одразу про ціни на тури від «Гамалії». Найдешевший тур у цій фірмі на один матч ЧС—2006 з проживанням у готелі та перельотом на літаку коштує 680 євро. Максимальна ціна туру — на весь ЧС—2006 року — 15 000 доларів. Щоправда, є імовірність і того, що ви зможете самі поїхати до Німеччини, отримавши ваучер на квиток від компанії, яка їх розповсюджує. Але для цього потрібно, щоб цей квиток не був викуплений у пакеті з туром, і тоді вже його запропонують вам.

Стосовно самих квитків, то їх видаватимуть уже по приїзді до Німеччини, а місцем видачі стане «Український футбольний дім», що розміститься за 20 хвилин їзди від Потсдама, де й поселиться національна збірна України. До речі, жеребкування для визначення квитків відбудеться 10 лютого. А всі розрахунки у цій справі мають здійснитися до 25 лютого.

І ще кілька слів про самі квитки. На сьогодні вони є у двох категоріях. Фіксовані — квитки на матчі збірної України у груповому турнірі. Купивши їх, ви гарантовано станете свідками трьох матчів синьо-жовтих у групі. Ще є так звані умовні — квитки на матчі з участю збірної України в 1/8, 1/4 фіналу тощо. Вже тепер ФФУ та «Гамалія» закликають українців купувати такі квитки і, отже, вірити в успіх української команди на полях Німеччини.

А якщо збірна України не проб’ється до 1/8 фіналу, то володарям цих квитків десь за місяць після закінчення ЧС—2006 року гроші повернуть, але з п’яти-семивідсотковим штрафом від суми квитка, який запроваджує ФІФА. До речі, мінімальна ціна квитка на матчі збірної України у груповому турніру становитиме 38,5 євро, а максимальна — 100 євро.

Поїхати на чемпіонат світу без квитка з надією купити його біля стадіону у ФФУ не радять і кажуть, що це буде практично неможливо. Те саме повторює і «Гамалія», яка, посилаючись на партнерів у Німеччині, зазначає, що навіть на такому матчі, як Україна—Саудівська Аравія, стадіон буде заповнено, на цю гру квитки викуплять самі німці...

Водночас віце-президент ФФУ Володимир Лашкул зазначив, що організаційний комітет ЧС—2006 року назвав п’ять матчів, на які погано розходяться квитки, серед них гра Україна—Туніс.

Команда НУВС може не пережити свій ювілей

Минулими вихідними харківська команда Національного університету внутрішніх справ програла два домашні матчі десятого спареного туру чемпіонату України в чоловічій баскетбольній вищій лізі. Однак ці локальні невдачі ніщо порівняно з тим, що може статися з харківським клубом уже найближчим часом. Річ у тім, що минулі ігри для підопічних тренера Володимира Казначеєва можуть стати останніми. І не тільки в нинішньому чемпіонаті. Цікавий і самобутній колектив, якому цього літа виповниться десять років, може припинити існування. До цього моменту дворазовий чемпіон СНД серед студентів і переможець групового турніру міжнародних ігор поліцейських посідав у нинішній першості країни третє місце. Потім через брак фінансування клуб змушений був перенести три тури на невизначений термін і, як наслідок, опустився на дно таблиці.

Останні матчі харків’яни провели на кошти, що надійшли від харківської федерації баскетболу, але глобальних питань ця фінансова допомога не розв’язала. Мало того, Федерація баскетболу України, втомившися від постійних перенесень ігор з участю НУВС, попросила клубне керівництво дати негайну і чітку відповідь — продовжує команда грати чи знімається з чемпіонату.

Микола КОСИЙ.

Харків.