У Запорізькому обласному центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді відбулася традиційна конференція «Мій рідний край — Запоріжжя», в якій взяли участь 192 юні пошуковці із 20 районів і міст району, а також делегації із семи областей країни.

Учасники познайомилися з досвідом краєзнавчої роботи, популяризували активні форми своєї діяльності.

За період 1999—2005 років юними запоріжцями, зокрема, виявлено і описано 120 видів рослин і тварин, що потребують охорони на європейському, національному і місцевому рівнях, понад 500 нових місць їх зростання і проживання. Обстежений і вивчений стан 70 об’єктів природно-заповідного фонду, підготовлені клопотання про створення 14 нових заповідних територій, серед яких чотири заказники загальнодержавного значення, один національний і регіональний ландшафтний парки. Підсумком такої кропіткої і змістовної праці став підручник-довідник про 457 видів і 27 рослинних угруповань, які потребують охорони на території області.

На засіданні зазначалося, що з усіх видів туристської діяльності, найбільший попит серед молоді має екстремальний туризм, а найменший — науково-пізнавальний. Тож всім туристським закладам необхідно шукати нові або удосконалювати чинні форми краєзнавчої роботи, враховуючи сучасні тенденції і мотивації юних.

Запоріжжя.