Колишні працівники ліквідованого Лисичанського склозаводу пікетували вхід до ЗАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» на момент прибуття на підприємство голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Пікетники вимагали погашення заборгованості з заробітної плати минулих років. До сьогодні в судах ще розглядають долю майна, придбаного «Пролетарієм» на аукціоні в процесі ліквідації ВАТ «Лисичанський склозавод». Своє право на частину цього майна безпідставно, на думку керівників «Пролетарію», відстоює донецький лідер Б. Колесников. У цій справі вже відбулося 56 (!) судів, однак остаточного рішення так і не прийнято. Така ситуація негативно позначається на реалізації проекту з будівництва нових потужностей флоат-скла великих розмірів. А поява такого виробництва дасть змогу збільшити випуск флоат-скла в країні на 10,7 млн. кв. м, створити понад 700 нових робочих місць.

Відсутність остаточного рішення суду, крім того, не дає змоги ліквідувати заборгованість у зарплаті за рахунок коштів, отриманих від продажу об’єктів. З цієї причини борг перед колишніми працівниками ВАТ «Лисичанський склозавод» становить нині 3,4 млн. грн. Геннадій Москаль має намір звернутись до прокуратури, щоб поставити крапку в цьому питанні.

Луганськ.