Відбулося засідання комітету Вінницької обласної організації «Єдиної України», партії, яка увійшла до виборчого блоку БЮТ.

Партійці обурені діями керівництва партії, зокрема його лідера Богдана Губського, який не виконав рішення VІ з’їзду партії «Єдина Україна».

Комітет Вінницької обласної організації партії «Єдина Україна» вирішив направити звернення голові партії «Єдина Україна» Богдану Губському та голові партії «ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

У зверненні, зокрема, зазначається:

«Вінницька обласна організація ВО «Батьківщина», обласний виборчий штаб БЮТ від співпраці відмовилися, посилаючись на відсутність вказівок із центрального виборчого штабу. Більш як дві тисячі членів Вінницької обласної організації партії «Єдина Україна» залишаються поза виборчим процесом, позбавлені конституційного права бути обраними.

Вимагаємо негайно до 23.12.2005 р. дати роз’яснення щодо бездіяльності керівництва партії «Єдина Україна».

Відсутність чіткої відповіді будемо вважати як ігнорування справедливих вимог рядових членів партії. Входження лише керівників партії «Єдина Україна» до виборчого списку БЮТ вважаємо підтвердженням факту шахрайських методів та дій з боку керівництва партії «Єдина Україна». В такому разі ми залишаємо за собою право звертатися з даних питань до суду з подальшим інформуванням громадськості та оприлюдненням перебігу подій в засобах масової інформації України».

Звернення підписали керівники обласної, 28 голів міських та районних організацій партії «Єдина Україна» Вінницької області.

Прес-служба Вінницької обласної організації партії «Єдина Україна».