Торік до загального фонду бюджету Запоріжжя надійшло доходів у сумі 507,5 млн. грн., що на 90,8 млн. грн. більше, ніж у 2004 році.

Незважаючи на труднощі з виконанням доходної частини бюджету міста, завдяки спільним зусиллям міського голови, міської ради та її виконавчого комітету збільшився загальний обсяг бюджету міста до попередньо затверджених показників більш як на 170 млн. грн.

Упродовж минулого року виконавчим комітетом міської ради проводилась робота із залучення нетрадиційних доходів, які спрямовувались на соціально-економічний розвиток міста. Цьогоріч планується додатково залучити понад 50 млн. грн. і збільшити доходи на 90 млн. грн. При цьому сума коштів, що передаються до державного бюджету, зменшена проти минулорічної на 33 млн. грн. і становить 82,4 млн. грн. А якщо порівнювати показники бюджету 2006 року, наприклад, з коштами, переданими в серпні 2005 року, то сума зменшилась майже вдвічі. І це завдяки постійній роботі з бюджетним комітетом Верховної Ради України міського голови за підтримки депутатів міської ради.

На 11,1 млн. грн. планується збільшити видатки на харчування в освітянських установах і майже вдвічі — видатки на пільгове зубне протезування, на 40 відсотків — витрати на видачу пільгових медикаментів.

Видатки на заробітну плату з січня 2006 року збільшаться на 36 відсотків порівняно з січнем 2005 року. А ще буде продовжено практику надання міських премій та стипендій обдарованій молоді, педагогічним працівникам та працівникам культури.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2006 рік» передбачена субвенція з державної казни бюджету Запоріжжя на будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро у Запоріжжі обсягом 233,1 млн. грн.

Запоріжжя.