Трохи більш як п’ять років тому заслужений тренер України, наставниця і матір олімпійської чемпіонки з художньої гімнастики Катерини Серебрянської  — Любов Овсіївна — створила центри фізичного та естетичного виховання дітей та молоді «Студія Серебрянських». То був нелегкий крок, але вболівання за дітей, наполеглива робота та віра в необхідність нових підходів до фізичного виховання нового покоління допомагали йти до мети.

На жаль, ось уже два роки Любові Овсіївни немає з нами, але мамину справу з не меншою вірою, наполегливістю та професіоналізмом продовжує восьмиразова чемпіонка світу, дев’ятиразова чемпіонка Європи, абсолютна олімпійська чемпіонка Катерина Серебрянська.

Сьогодні у трьох регіонах України працюють вісім таких осередків, де за унікальною програмою систематично навчаються понад 500 дітей різного віку. З квітня минулого року «Студія Серебрянських» розпочала працювати з київською школою-інтернат для дітей-сиріт №3. За нетривалий час там обладнано спеціалізований зал, малечу забезпечено екіпіровкою. Викладачі пройшли спеціальні курси із психологами, що допоможе ще краще працювати з дітьми-сиротами за програмою студії. В найближчих планах — відкриття таких центрів у різних регіонах України.

За п’ять років активної роботи «Студія Серебрянських» досягла значних результатів і довела на практиці, що гармонійний розвиток дитини за її програмою істотно поліпшує результати навчання дітей у школі, вони стають організованішими, життєрадіснішими, впевненішими в собі та відповідальними. Застосовувані педагогічні методи радо сприймаються батьками. Покращується взаєморозуміння між дорослими і дітьми.

Але, хоч як це прикро, деякі керівники місцевих органів влади не вбачають у цьому русі особливої користі. І навіть ... закривають студії. Зокрема, таке відбувається в Сімферополі, де проти згаданих дитячих осередків виступає міський голова Валерій Єрмак.

У головному місті Криму «Студія Серебрянських» діє з 2003 року. Сьогодні за її програмою готові навчатися діти на базі навчально-виховального комплексу ДСШ №6 «Сонечко» та Української гімназії. Директори закладів активно підтримують цей рух. Але Валерій Федорович, незважаючи на наявність усіх належних документів, зацікавленість батьків та велике бажання дітей, блокує дозвіл на погодинну оренду приміщень для занять дітей.

Це спричиняє закриття дитячих спортивних центрів у Сімферополі. Поки що «Студія Серебрянських» змушена припинити роботу. Чи не дивна ситуація? А ще протягом кількох місяців міський голова Сімферополя уникає зустрічей з Катериною Олегівною. Тому Серебрянській позиція Єрмака залишається незрозумілою.

А ось думки про все це людей авторитетних.

Лілія Подкопаєва, олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики: «Чинна система фізичного виховання дітей вже давно потребує змін, а її проблеми — термінового розв’язання. Справа Любові Овсіївни Серебрянської та робота «Студії Серебрянських» заслуговують щонайменше на глибоку повагу. За програмою студії на високому професіональному рівні всебічно розвиваються діти з абсолютно різною підготовкою та фізичною формою. Мене особисто приємно вразив виступ їхнього балету на останньому фестивалі «Золота Лілія». Я знаю, що там були діти, які навчалися лише кілька місяців, але результати занять були очевидні, а виступ дуже гарний».

Микола Олійник, ректор Харківської державної академії фізичної культури: «Методика занять у мережі центрів фізичного та естетичного виховання дітей та молоді «Студія Серебрянських» відповідає сучасним вимогам. Такі заняття захоплюють юних. Зазначені центри є важливою складовою підвищення рівня рухової активності школярів та студентів як запоруки здорового способу життя. Переконаний, за «Студією Серебрянських» — майбутнє. Катерина Серебрянська та її здобутки — наша національна гордість. А її перемоги та життєві принципи кажуть самі за себе. Одне слово, олімпійській чемпіонці є чим поділитися з підростаючим поколінням. Впевнений, що розвиток центрів фізичного та естетичного виховання дітей та молоді «Студія Серебрянських» по всій Україні допоможе підняти на якісно новий рівень стан фізичного виховання дітей в регіонах, можливо, відкрити нові таланти. Створення сприятливих умов для їх функціонування, на мій погляд, є першочерговим завданням місцевих органів влади. Зі свого боку, Харківська державна академія фізичної культури готова розвивати цей напрям на базі академії та готувати для роботи за ним професійні кадри».

Мирослав Дутчак, директор департаменту фізичної культури Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту: «Можна багато говорити про потребу різностороннього розвитку дітей, хто і скільки уваги цим проблемам сьогодні приділяє, та я радий, що таки є в нашій країні люди, які не лише говорять, а й діють. Вони роблять важливу справу — працюють на оздоровлення нації. «Студія Серебрянських» впроваджує унікальну комплексну програму навчання дітей за сімома дисциплінами: художня гімнастика, класична хореографія, спортивна акробатика, сучасний танець, народний танець, фітнес та капуєйро. Більше того, програму розроблено в такий спосіб, щоб особистість дитини розвивалася без безглуздих психічних та фізичних травм і без відволікань від занять у школі. І це, як на мене, особливо важливо».