Футбол. Почнемо з доброї. Перемогою розпочало новий рік київське «Динамо», яке перебуває на тренувальному зборі в ОАЕ. Лідер чемпіонату України взяв гору над російським ФК «Москва» — 1:0. Єдиного м’яча ударом метрів з дванадцяти забив Клебер (24-та хвилина).

«Динамо»: перший тайм — Луценко, Єщенко, Родольфо, Родріго, Федорів, Нінкович, Ребров, Чернат, Рінкон, Мілевський, Клебер; другий тайм — Шовковський (Рибка, 88), Гусєв, Родольфо, Дедечко, Несмачний, Белькевич, Ротань, Михалик, Марцваладзе, Шацьких, Верпаковскіс.

Прикро, що травми зазнав Олександр Шовковський. Ми зателефонували до керівника прес-служби ФК «Динамо» (Київ) Сергія Полховського. Ось що він розповів:

— На жаль, у Шовковського зламано ключицю. Сам Олександр сказав, що сталося краще з найгіршого. Адже перелом без скалок, але з маленьким зміщенням. Сам спортсмен сподівається, що через два з половиною місяці відновить тренування. А поки що вчора він вилетів до Києва...

Наступний матч кияни запланували на 20 січня. Сергій Полховський повідомив, що їхнім суперником, можливо, буде добре знайомий нам швейцарський «Тюн», котрий прилітає до ОАЕ сьогодні.

А от донецький «Шахтар», який готується до другої половини сезону також в Еміратах, зіграв уже третій контрольний поєдинок. І після двох нічиїх здобув першу перемогу. У Дубаї донеччани обіграли харківський «Металіст» (1:0). На 39-й хвилині Бєлік пробив головою, м’яч влучив у поперечку і влетів у ворота харків’ян.

«Шахтар»: Шуст, Левандовський (Гюбшман, 46), Рац (Шевчук, 46), Сейхан (Чигринський, 46), Дуляй, Елано, Фернандіньйо (Рац, 68), Срна, Тимощук (Левандовський, 61), Бєлік, Воробей.

«Металіст»: Горяїнов (Гуменюк, 46), Хомин, Кучер, Бабич, Ганчаржик, Данилов, Слюсар (Кузнецов, 54), Бордіян, Ярош, Діденко (Коваль, 46), Мрдакович (Джакобія, 46).

***

Москва (Росія). Кубок чемпіонів Співдружності. Груповий етап. Третій тур. 17 січня. Група С. «Шериф» (Молдова) — «Дордой-Динамо» (Киргизія). 7:0. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — МТТУ (Туркменистан, Ашгабад). 5:1. Голи: Селезньов, 4, 45, 60, 69, Півненко, 13 — Шамурадов, 86.

«Шериф», «Шахтар», МТТУ — по 6 очок, «Дордой-Динамо» — 0. Завдяки ліпшій різниці забитих і пропущених м’ячів до 1/4 фіналу вийшли молдавський та український клуби.

Склад чвертьфінальних пар: «Шахтар» — «Пюнік» (Вірменія), «Шериф» — ФК «Каунас» (Литва), ЦСКА (Росія) — «Металургс» (Латвія), «Нефтчі» (Азербайджан) — «Пахтакор» (Узбекистан). Про їх результати ви дізнаєтесь у наступному числі нашої газети.

Вольові перемоги

Баскетбол. Кубок Європи. «Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Говентуд» (Іспанія, Баделона). 82:75 (22:22, 31:17, 9:24, 21:12). Найрезультативніші у господарів: Ель-Амін — 19 очок, Берич — 14, Ліщук —11, Скутельник — 10, Ботичев — 8, Казлаускас, Любін — по 6; у гостей: Мумбру — 16, Бартон — 15.

Маріупольці «провалили» третю чверть. Однак не знітилися і, зібравши докупи волю і сили, чудово зіграли в завершальній частині надважкого і захопливого поєдинку.

Турнірне становище: «Хімки» (Росія) — 7 очок (4 матчі), «Азовмаш» — 7 (4), «Говентуд» — 6 (4), АЕЛ — 3 (3).

***

БК «Київ» (Україна) — «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург). 63:61 (12:19, 16:17, 20:12, 15:15). Найрезультативніші: «К» — Ніколич — 15, Кецман — 13, Грір — 12, Лончар, Варда — по 6, Луковський — 4. «Д» — Мількович — 15, Міддлтон — 10.

Наша команда за суперника мала чинного володаря призу. Либонь, варто нагадати, що в першому матчі кияни несподівано розгромили пітерців (90:63) на їхньому майданчику. Але матч на матч не схожий. І вдома киянам було непереливки. Однак, наздоганяючи суперника в першій половині зустрічі, вони не запанікували. І на останню перерву пішли за рахунку 48:48.

Усе вирішилося на останніх секундах. Нерви господарів виявилися міцнішими, і вони утримали мінімальну перевагу.

«Фенербахче» (Туреччина) — 6 (3 матчі), БК «Київ» —6 (4), «Динамо» — 5 (4), «Німбурк» (Чехія) — 4.

У Львові відбувся традиційний турнір важкоатлетів «Юні силачі Галичини» на призи газети «Високий замок». За нагороди боролися 80 атлетів з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Волинської та Рівненської областей.