Футбол. Москва (Росія). Міжнародний турнір «Кубок чемпіонів Співдружності». 1-й тур. Група С. «Дордой-Динамо» (Киргизія) — МТТУ (Туркменія). 0:2. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Шериф» (Молдова, Тирасполь). 2:3. Голи: Фомін, 6, Гавриш, 74 — Єпуряну, 20, Флореску, 26, Коротецький, 53 (автогол).

2-й тур. «Шериф» — МТТУ. 0:1. «Шахтар» — «Дордой-Динамо». 1:0. Гол: Селезньов, 80.

Третій тур відбудеться сьогодні. «Шахтар» поміряється силами з МТТУ.

Становище команд після двох турів: МТТУ — 6 очок, «Шериф», «Шахтар» — по 3, «Дордой-Динамо» — 0.

Президент Російського футбольного союзу Віталій Мутко повідомив на прес-конференції, що обговорив з представниками футбольних федерацій країн, котрі беруть участь у московському турнірі, питання зміни формату змагання. Протягом місяця глави федерацій мають висловити свої пропозиції з цього приводу. Як вважає пан Мутко, зміни насамперед стосуватимуться часу проведення турнірів. Либонь, відтепер Кубок Співдружності проводитиметься в пізніші терміни. Також є пропозиція запрошувати на турнір команди з далекого зарубіжжя. Мутко розповів, що на турнір звернула увагу ФІФА, яка надала на його проведення 100 тисяч доларів. Витрати на проведення змагання становлять 800 тисяч доларів.

Тим часом основна команда «Шахтаря» проводить тренувальний збір в ОАЕ. Цікаво, що донецькі футболісти вже в перші дні провели і два контрольні поєдинки. Спершу підопічні Мірчи Луческу зіграли внічию з клубом російської суперліги — ФК «Москва» (2:2). Голи: Жадсон, 28, Беркеуан, 65 — Мелєшин, 42, Голишев, 61.

«Шахтар»: Шутков, Гюбшман, Рац, Стойкан, Чигринський (Сейган, 68), Дуляй, Фернандіньйо, Жадсон, Бахарєв, Брандао, Маріка. На заміну у другому таймі виходили: Шуст, Леонардо, Левандовський, Шевчук, Беркеуан, Елано, Матузалем, Срна, Бєлік.

А в неділю відбувся поєдинок «Шахтар» — «Кайрат» (Алмаати). 1:1. М’яча в наших забив Стойкан (59). «Кайрат» відігрався на 81-й хвилині.

Сьогодні «Шахтар» проведе третій товариський матч. Його суперник — харківський «Металіст».