Уже майже два століття, як люди користуються зв’язком. Спочатку це був телеграфний зв’язок, згодом з’явився телефон — справжній прорив у спілкуванні людей. Нині важко собі навіть уявити, що немає Інтернету, а ще 15 років тому встановити дома телефон було ой як складно. Системи комунікації відіграють у нашому житті дуже велику роль, адже той, хто перший зреагує на новину, буде у виграші. Для цього потрібна якісна апаратура зв’язку, яка не лише з великою швидкістю пропускає сигнал з цифровою інформацією, а й водночас пропускає і голосовий сигнал. Швидкість та надійність зв’язку вищі, коли по всьому ланцюжку проходження сигналу стоїть обладнання від одного виробника.

Чернігівський завод радіоприладів «ЧеЗаРа» впродовж багатьох років працює на ринку телекомунікацій і добре відомий як виробник апаратури цифрових систем передачі ІКМ—30.

Бурхливий розвиток телекомунікаційних технологій потребує від виробника постійного вдосконалення апаратури, розробки нових універсальних рішень.

Одне з таких рішень — універсальна платформа доступу «Мультиком-ЧеЗаРа» — розроблено в останні роки на нашому підприємстві.

Наша ідеологія — виконати побажання споживача: «Все обладнання з одних рук».

Нове обладнання сертифіковане й освоєне в серійному виробництві. Воно має високі економічність та надійність.

Платформа «Мультиком-ЧеЗаРа» — це велика лінійка приладів і пристосувань, котрі необхідні операторам зв’язку.

Основу платформи складають підсистеми: багатофункціональний мультиплексор МП-30Є, системи передач вторинного та третинного ущільнення ІКМ-120/480-ЧРН, низка пристроїв абонентських та цифрових закінчень, лінійних пристроїв, включаючи лінійні тракти HDB3 та sHDS. Платформа «Мультиком-ЧеЗаРа» постійно розвивається. Нині розробляють нові підсистеми.

Обладнання може бути використане в різноманітних мережах зв’язку:

* організація з’єднувальних ліній аналогових та цифрових каналів;

* організація каналів прямих абонентів;

* ущільнення абонентських ліній;

* організація виділених каналів передачі даних;

* організація лінійних трактів Е1, Е2, Е3 (електричних та оптичних) тощо.

На українському ринку аналогічну апаратуру пропонують споживачеві багато закордонних фірм, але обладнання «ЧеЗаРи» вигідно відрізняється високими показниками «ціна—якість», зручним сервісним обслуговуванням та кваліфікованою консультацією спеціалістів.

Універсальна платформа «Мультиком-ЧеЗаРа» поєднує у собі можливості багатьох сучасних технологій абонентського доступу та міжстанційних з’єднань — набір інтерфейсів з’єднувальних ліній з різноманітними типами сигналізацій, лінійний пристрій xDSL, волоконно-оптичні системи, обладнання ущільнення абонентських ліній, апаратура «голос—дані».

Отже, універсальна платформа «Мультиком-ЧеЗаРа» забезпечує всю інфраструктуру для підключення до сучасної цифрової АТС.

Крім обладнання доступу, «ЧеЗаРа» сьогодні пропонує споживачу також нову комунікаційну техніку — цифрову систему комутації «ВОСТОК», розроблену досвідченими харківськими фахівцями підприємства «Українські телекомунікаційні системи» (УТС).

ЦСК «ВОСТОК» — це сучасна АТС, яка може працювати як прикінцева, опорна або транзитна. Її з успіхом можна застосовувати в місцевих, сільських та корпоративних мережах: і базових, і альтернативних.

м. Чернігів, вул. Одинцова, 25, тел./факс (0462) 95-24-97, 95-20-55.

E-maіl: maіl@chezara. com

www. cezara. com.