Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Муцуо Мабучі з нагоди початку його діяльності в нашій країні.

У нас надають великого значення поглибленню двосторонніх відносин з Японією, зазначив глава парламенту під час зустрічі з японським послом. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що очікуваний візит Прем’єр-міністра Японії в Україну активізує політичний діалог між нашими країнами.

Володимир Литвин наголосив на важливості подальшого розвитку міжпарламентських взаємин і підтвердив готовність Верховної Ради України прийняти делегацію колег з японського парламенту.

Посол звернув увагу Голови Верховної Ради на постійне зростання інтересу японського бізнесу до співпраці з українськими підприємствами. В ході зустрічі відбувся обмін думками про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Цього ж дня глава парламенту зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Дебабратом Саха.

В України є прагнення і розуміння важливості системної співпраці в політичній, економічній та культурній сферах між обома країнами, важливим елементом якої є взаємини між парламентами, наголосив Володимир Литвин на зустрічі з Дебабратом Саха.

Посол, згадуючи візит української парламентської делегації до Індії, зазначив, що «міжпарламентські контакти сприяють подальшому спільному розвитку двох демократій». Нині в Індії сподіваються, що товарообіг між двома країнами у 2006 році сягне мільярда доларів США. Важливим для розвитку двосторонніх зв’язків є також те, що 2006 рік відзначатиметься як рік української культури в Індії та індійської культури в Україні.

Посол упевнений у ефективності співпраці з Україною в галузі високих технологій.