Сесія Полтавської обласної ради затвердила склад обласної територіальної комісії, яка цього разу вперше була сформована з представників політичних партій та виборчих блоків. І хоча на 15 «вакантних» місць було подано 22 кандидатури, жодних непорозумінь не виникло, адже все відбувалося чітко в рамках закону — склад комісії визначило жеребкування. Головою комісії став представник «Третьої сили» Вадим Орлов.

Однак не скрізь ця процедура відбулася «гладко». Так, у самій Полтаві депутати міськради сформували склад територіальної комісії «по старинці». Навіть знаючи, що зміни до закону про вибори ось-ось мають з’явитися, керівництво міськради зініціювало проведення сесії саме 22 грудня — за день до підписання нового документа Президентом. Таким чином, за «старою схемою» тервиборчком сформовано з 19 членів, а не 15, як того вимагає нове законодавство. Водночас представники шести політичних партій та блоків (серед них і опозиційний блок «Не так» та КУН) не потрапили до складу комісії. 6 січня позачергова сесія міськради відхилила їхнє клопотання про перегляд попереднього рішення і тепер ображені мають намір звернутися до суду.

Гостро відреагував на події в Полтавській міськраді голова облдержадміністрації Степан Бульба, який звинуватив її депутатів у «підготовці фальсифікації виборів місцевих рад і міського голови через формування складу міського тервиборчкому».

У міськраді триває брутальне порушення законів України, і я вважаю, що такі речі не повинні залишатися безкарними, — заявив С. Бульба.