Футбол. Як повідомили кореспондентові «Голосу України» у прес-службі ФК «Шахтар» (Донецьк), на перший міжсезонний збір чемпіона України поїде Олексій Бахарєв, який нещодавно повернувся з оренди. Румун Флоря готуватиметься з другою командою і зіграє за «Шахтар» на Кубку чемпіонів Співдружності в Москві, бо має проблеми з візою до ОАЕ.

Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу, спілкуючись з представниками ЗМІ, повідомив, що під час зимової перерви в команді навряд чи буде поповнення.

— Зима не зовсім сприятлива пора для придбання футболістів, — сказав тренер. — Клуби в цей період не відпускають добрих гравців. А брати тих, хто ще не відновився після травм, немає сенсу. Отож другу частину чемпіонату почнемо з гравцями, яких маємо. Вони добре зарекомендували себе в першому колі, мають велике бажання пройти якомога далі в Кубку УЄФА та боротися за золоті медалі чемпіонату. У червні підіб’ємо підсумки і подивимося, хто нам ще потрібний.

А «Динамо» вже в Еміратах

Лідер чемпіонату України київське «Динамо» вже в ОАЕ. Там кияни розпочали перший тренувальний збір підготовчого циклу до другої частини сезону. Президент клубу Ігор Суркіс, який прибув до Еміратів трохи раніше, розповів, що команда готуватиметься в ідеальних умовах.

— П’ятизірковий готель, два футбольні поля, добре харчування, — каже Ігор Михайлович. — Є домовленість із сильними спаринг-партнерами. 17 січня зіграємо з російським ФК «Москва», а 23 січня — з швейцарським «Базелем». Окрім того, Анатолій Дем’яненко планує матч і на 20 січня, бо на збір залучено багато молоді. Гадаю, знайдемо суперника і на цей день.

Сказав президент «Динамо» і про можливі кадрові зміни:

— Леко й Саблича виставлено на трансфер. Шукаємо клуб для Пеєва. Якщо пам’ятаєте, він сам себе виставив на трансфер, сказавши в одному з інтерв’ю по закінченні сезону: «Я шукатиму команду. З «Динамо», найімовірніше, піду». Контракт у нього ще на три чи чотири роки. Це така культура людини, що підписує зобов’язання, а потім вважає за можливе не зважати на свій підпис...

Про воротарів. Сподіваюся, що Шовковський гратиме ще три-чотири роки. За цей час постараємося підготувати йому зміну. І в Рибки, і в Мусіна є час і можливість підтягтися. Запрошення Старцева із «Кривбасу» навіть не розглядали.

На цей збір динамівці взяли молодих гравців: наших — Лисенка, Федоріва, Михалика і грузина Марцвеладзе. Вдома залишилися травмовані Федоров та Гавранчич. А Дмитрулін, що повернувся з «Таврії», де грав на правах оренди, розпочав тренуватися з «Динамо-2».

* * *

Можливо, що національна збірна України 1 березня проведе товариський матч зі збірною Ірану, яка також влітку виступатиме у фінальній частині чемпіонату світу в Німеччині. Про це повідомила іранська сторона. А от ФФУ поки що не підтвердила цю інформацію.