Вечірнє засідання 10 січня

Невдовзі в Україні діятиме державна цільова програма розвитку національного усиновлення дітей «Кожній дитині — власну родину». Відповідний законопроект у першому читанні схвалили парламентарії. Програма розрахована на 2006—2016 роки.

Як зазначив один із авторів законопроекту Ігор Осташ (фракція партії «Реформи і порядок»), документ має на меті перетворити Україну на країну, яка справді піклуватиметься про дітей-сиріт, а не віддаватиме їх для усиновлення за кордон.

У першому читанні парламентарії ухвалили також зміни до Закону «Про судоустрій України» (стосовно звільнення суддів) та зміни до Закону «Про приватизацію державного майна» (стосовно розрахунків за придбані покупцями в Україні об’єкти приватизації).

У цілому як закон сесія підтримала зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (щодо Держфельдслужби).

Підтримали народні обранці в цілому і зміни до Закону «Про жертви нацистських переслідувань» (стосовно неповнолітніх в’язнів). Він передбачає, що пільги поширюватимуться на неповнолітніх, яким на момент ув’язнення в концентраційних таборах, гетто, інших місцях примусового утримання не виповнилося 18 років. (Чинний закон надає пільги особам, яким на момент ув’язнення не виповнилося 16 років.) Документ набере чинності з першого січня 2007 року.