Одеський міський голова Едуард Гурвіц звернувся з листом до СБУ з проханням провести перевірку діяльності ВАТ «Одесаобленерго». Останні три місяці Одесу буквально лихоманить через несподівані відключення електроенергії. Керівництво «Одесаобленерго», до якого міське керівництво звертається по роз’яснення, відповідає про необхідність планового ремонту, модернізації підприємства тощо.

Чергова сесія Одеської міської ради уповноважила юридичне управління міськвиконкому звернутися з позовними заявами до суду в інтересах територіальної громади міста. До Національної комісії з електроенергії направлено звернення з вимогою позбавити «Одесаобленерго» ліцензії й ініціювати реприватизацію майна «Одесаобленерго» за невиконання перед Україною інвестиційних зобов’язань.

У даний час 75 відсотків акції «Одесаобленерго» належить іноземцям і 25 — Україні. За інформацією, що її було повідомлено на сесії міськради, «Одесаобленерго» заборгувала держпідприємству «Енергоринок» більш як 200 мільйонів доларів, що раніше були виведені до Російської Федерації.

Одеса.