Переможцем конкурсу «Алло, ми шукаємо Нострадамусів» визнано мешканця Вінниччини Валерія Старинчука

Газета «Комсомольская правда в Украине», організатор конкурсу, віддала йому перевагу за те, що він найточніше спрогнозував найважливіші політичні й економічні події 2005 року. Ще на початку року Старинчук у надісланому до редакції листі висловив припущення про скандал у новій команді. Він навіть назвав прізвища його учасників. Так само справдився його прогноз про заміну керівників окремих областей, призначених на посади новою владою. І про те, що з північним сусідом ускладняться стосунки, теж писав учасник конкурсу.

Організаторів, схоже, найбільше вразило передбачення Старинчуком революційних подій осені 2004 року. Про можливість розгортання в країні революційної ситуації він писав напередодні у статті, вміщеній у погребищенській районній газеті (статтю надіслав на конкурс разом з прогнозом на 2005 рік).

Саме у Погребищі живе і працює сучасний Нострадамус. Політика, каже, — його хліб. У райдержадміністрації обіймає посаду начальника відділу внутрішньої політики. Щоб точно передбачити перебіг майбутніх подій, за словами В. Старинчука, треба не лише добре володіти ситуацією, а й відчувати її інтуїтивно. Душею й серцем пройматися життям країни. Ось і весь секрет точних «попадань».

Щодо подій 2006 року, то, як стверджує В. Старинчук, не треба бути оракулом, щоб передбачити зростання вартості енергоносіїв. На виборчих перегонах, на його думку, найвдаліше стартував Голова Верховної Ради Володимир Литвин зі своєю командою. Перша п’ятірка блоку Литвина підібрана набагато вдаліше порівняно з представниками інших учасників перегонів. Чому? Бо, як кажуть, усі її учасники близькі пересічному виборцю, який мешкає у глибинці. Для таких людей кожен з п’ятірки блоку Голови Верховної Ради, як друг, як товариш. Такий хід на сьогодні, на його думку, найвдаліший, вважає В. Старинчук.

Незвично сприймається припущення про те, що саме на Литвина робитиме ставку на виборах Росія. І не лише на нього, уточнює співрозмовник, а й на Юлію Тимошенко.

— Політична реформа у тому вигляді, що планувалася, — каже В. Старинчук, — не матиме підтримки у суспільстві. Вона зазнає кардинальних змін.

Так це буде чи ні, як кажуть, поживемо — побачимо.