Яка новорічна ніч без сюрпризів! Та ще в Одесі. Головним вигадником новорічних витівок виявився міський голова Едуард Гурвіц.

Новорічну ніч він зустріне на головній площі міста — Думській. Це свято — родинне, але ж бо вся Одеса — одна сім’я.

П’ятдесят Дідів Морозів пройдуть урочистим маршем перед міським головою та співачкою Ані Лорак і вирушать на роботу на центральні вулиці міста — Приморський бульвар, Дерибасівську і Ришельєвську.

З 22-ї години Старого року і до 3-ї години Нового на Думській площі щогодини буде розігруватися приз — автомобіль «Жигулі». П’ять щасливчиків виїдуть з торжества на новеньких машинах. 10 тисяч лотерейних квитків були безплатно розповсюджені на підприємствах, у вузах, військових колективах, на фабриках і заводах. Імена переможців поки що невідомі. Натомість точно відомо, хто не виграє автомобіль. Це — працівники міськвиконкому, його управлінь і районних адміністрацій. Їх права брати участь у розіграші позбавили. Суто одеська дискримінація.

А самому Гурвіцу належить вручити під бій курантів над одеською міськрадою заповітний подарунок щасливій молодій родині — ордер на двокімнатну квартиру. Квартира також розігрується в лотерею.

Розпочнеться Новий, 2006-й рік фантастичним салютом. Організатори новорічних урочистостей обіцяють — такого феєрверка Одеса за свої 211 років не бачила. Кажуть, що навіть 150-річна англійська гармата із фрегата «Тигр» — трофей Кримської війни і та буде задіяна в салюті.