Дорогі мої кияни!

Шановні гості столиці!

Швидкоплинний час знову наближає нас до тієї хвилюючої миті, коли планета розпочне черговий колообіг у зоряних світах, а над благословенною українською землею зазвучать незрівнянні за красою новорічні щедрівки та розіллються урочисті різдвяні передзвони.

За нашими плечима — непростий рік масштабних змін, глибоких роздумів, повчальних висновків і невтомного пошуку істини. Це був рік високого духовного піднесення, оптимістичних сподівань, а головне — ще один рік натхненної праці, який підтвердив необоротність руху України та її золотоверхої столиці вперед до правди, демократії і кращого життя.

Пишаюся тим, що Київ знову зустрічає свята з чудовими результатами. За всіма основними показниками, визначеними українським урядом, столиця значно випередила решту регіонів держави. Київ залишається національним лідером і взірцем проведення економічних та соціальних реформ. У 2005 році майже на 117 % зросло промислове виробництво. Приростили свої здобутки київські будівельники, які цього разу здали в експлуатацію один мільйон двісті тисяч квадратних метрів житла, або 21 тисячу квартир, та багато об’єктів соціально-культурної і духовної сфери.

Кияни охоче і з розумінням підтримали низку важливих ініціатив Президента України. У 2005 році розгорнуто широкий фронт робіт зі створення в Києві музейного комплексу «Мистецький арсенал», у пам’ять про голодомор 1932—33 років біля парку Слави закладено Калиновий гай. Столиця зробила вагомий внесок у відродження історичних пам’яток міста Батурина, заповідника «Острів Хортиця», у спорудження Свято-Троїцького храму в Берестечку.

Дорогі друзі!

У 2005 році в Києві помітно зросла середня заробітна плата, яка традиційно є найвищою в Україні, створено майже 80 тисяч нових робочих місць, найнижчий у Європі рівень безробіття далі скорочується. Економічні здобутки і чітке бачення перспектив допомогло Київраді сформувати і вчасно затвердити столичний бюджет на 2006 рік, у якому знову істотно збільшено обсяги соціальних програм. А це — додаткова матеріальна допомога соціально вразливим категоріям громадян, краще забезпечення ліками, поліпшення медичного обслуговування та оздоровчих заходів.

Дорогі мої кияни! У березні ви вирішуватимете, яким політичним силам довірити столичну владу. Не маю сумніву, що кожен із вас підійде до цього важливого вибору виважено та відповідально. А сьогодні з почуттям глибокої поваги до вашого розуму, роботящих рук і гарячих сердець висловлюю щиру вдячність за внесок кожного з вас у спільну справу розбудови нашого рідного міста, за вашу підтримку, наполегливість, терпіння і велику любов до Києва!

Попереду в нас ще дуже багато добрих і потрібних справ. Вірю, що ми разом неодмінно зробимо їх на славу Києва і України.

Сердечно вітаю вас з Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаю вам міцного здоров’я, добра і щасливої долі на благословенній київській землі під мирним небом України!

Щедрих і веселих вам свят!

З повагою і любов’ю, Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО, київський міський голова.