На завершальному пленарному засіданні восьмої сесії Верховної Ради Криму депутати оголосили 2006—2008 роки періодом пріоритетного розвитку аграрного сектору автономії. Визначено й комплекс заходів державного протекціонізму на його підтримку.

Отже, в новому році на будівництво і ремонт об’єктів водо- і газопостачання, охорони здоров’я, освіти й культури на селі спрамовуватиметься не менш як 60 відсотків капітальних вкладень із загального бюджету розвитку півострова. На фінансування АПК виділять 10 відсотків витрат, а на вирішення проблем забезпечення селян питною водою буде спрямовано майже 10 мільйонів гривень.

Обговорили депутати й проблеми та перспективи освіти в автономії. До обговорення питання долучився й міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко. Під час дискусії йшлося про недосконалість нормативно-правової бази й відсутність єдиної концепції розвитку освіти в Криму та недостатній контроль місцевих органів влади за реалізацією освітніх програм, про що було прийнято розгорнуте рішення. Депутати ухвалили також програму православної освіти кримчан, затвердили кордони десяти населених пунктів півострова.

Водночас ВР АРК не дала згоду на притягнення до адміністративної відповідальності депутата Сакської райради, голови Сакської райдержадміністрації Бориса Якимчика, підозрюваного в корупції. Нині, як повідомив на засіданні прокурор Криму Віктор Шемчук, прокуратура розслідує кримінальну справу стосовно посадових осіб уряду автономії й Сакської райдержадміністрації за фактом незаконного виділення землі фірмі «Гольф-Сіті». Натомість сесія ухвалила заяву про самозахоплення земель на півострові, а також звернулася до Президента України з проханням скасувати указ про введення надзвичайного стану в деяких населених пунктах Криму. Адже на півострові вогнища пташиного грипу локалізовано. До того ж триває їх повторна дезінфекція.

Крим.