Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо соціальних гарантій працівників бібліотек та працівників у сфері культури).

Законопроектом пропонується з 1 січня 2007 року поширити встановлені Основами законодавства України про культуру пільги для працівників культури, які працюють і проживають у сільській місцевості, а також пенсіонерів з їх числа та кіномеханіків.

Крім того, пропонується встановити право працівників бібліотек на грошову винагороду за сумлінну працю та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у порядку та розмірі, встановлених Кабінетом Міністрів України.

* * *

Відхилити проект закону про внесення доповнень до деяких законів України (щодо кандидатів до місцевих рад, які є державними службовцями) рекомендує парламенту Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Проектом пропонується доповнити закони «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» (який втратив чинність на підставі відповідного Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів») та «Про державну службу» положеннями про заборону державним службовцям і посадовим особам органів місцевого самоврядування бути обраними депутатами місцевих рад.

* * *

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту направити на повторне друге читання проект закону «Про державний земельний кадастр».

Експерти вважають, що розділ ІІ проекту, присвячений повноваженням органів державної влади і органів місцевого самоврядування, є зайвим.

Із Законом «Про державні цільові програми» слід узгодити і положення проекту стосовно прийняття загальнодержавних та інших програм з проведення державного земельного кадастру.

За повідомленням Інформуправління Верховної Ради України