Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН вважає, що зібрати позачергове засідання парламенту перед Новим роком практично неможливо. Так він учора прокоментував на прохання кореспондента УНІАН пропозицію фракції «Регіони України» зібрати 29 грудня позачергове засідання парламенту і розглянути питання енергозбереження України.

«Я висловив свою точку зору, якщо буде зібрано 150 підписів, цілком очевидно, потрібно скликати таке засідання, але я переконаний, що зробити це буде непросто: депутати роз’їхались по округах, деякі на відпочинок», — сказав Володимир Литвин.

Він також зауважив, що не бачить практичних рухів у цьому напрямі і вважає, що фізично неможливо зібрати депутатів у сесійній залі, навіть якщо підписи будуть зібрані. «Але проблема не тільки і не стільки в тому, чи скликати засідання, питання в тому, який буде результат — якщо ми вийдемо на чергове збурення, якщо ми вкотре налякаємо людей, то цього не варто робити», — сказав Голова Верховної Ради.

Зазначимо, що 27 грудня на засіданні політради Партії регіонів було прийнято рішення ініціювати розгляд «газової проблеми» на позачерговому засіданні Верховної Ради 29 грудня.