Колекція новорічних листівок двох століть і памфлети на передвиборну лихоманку, драма бюджетних перипетій і самоврядна влада, високе мистецтво маестро Авдієвського і «Щастя» Катерини Білокур, рецепти від цілителя, лікаря-селянина Євгена Товстухи і принади комп’ютерних задоволень від українських розробників... Про все це йдеться у грудневому номері журналу «Віче».

Напередодні року, коли починає діяти конституційна реформа, автори розділу «Наукова бібліотека», авторитетні юристи, політики, державні діячі, вчені аналізують процеси, що відбуваються в суспільстві, в контексті всього періоду після виборів-2004, екстраполюють ситуацію на рік прийдешній. Що то воно буде в березні 2006? На це запитання журнал «Віче» дає відповідь вустами астролога, доктора філософських наук Семена Чурюмова та його брата, всесвітньо відомого астронома Клима Чурюмова. Вони розкривають читачам «Віча» таємниці зоряного неба, вплив світил на землян-українців. Над Україною, каже Клим Чурюмов, красуватимуться сузір’я Діви, Лева та Рака. Буде видно Чашу та Гідру. Виділятиметься як дуже яскрава червона зірка Альдебаран у сузір’ї Тельця. Помітним стане Волопас. Милуватимуть око зоряні скупчення Персея та Кассіопеї, заворожливо виблискуватимуть подвійні зірки у Гончих Псах — зелена й жовта... А що це все означає (коментує Семен Чурюмов), читайте у «Вічі» — новорічні мрії, очікувані принади року стануть зрозуміліші й ближчі. Святкового настрою додасть корисне інтерв’ю з людиною, котра знається на тонкощах етикету й тому радить: «Не цілуйте руку королеві, не даруйте квіти чоловікові-послу й ще багато зовсім не зайвих «не».

Казковість країни мрій — Лапландії, подорож Йоулупуккі — це прелюдія до розповіді про законодавчий орган Фінляндії в постійній рубриці журналу Верховної Ради України «Парламенти світу».

Читайте «Віче», передплачуйте, запитуйте в кіосках або шукайте нас на сайті www. vіche. іnfo