У взаєминах України та Китайської Народної Республіки немає проблемних питань, — наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Юйшеном Гао.

Глава українського парламенту високо оцінив рівень співпраці між парламентами обох країн: «Все це є добрим підгрунтям для активного розвитку україно-китайської співпраці у всіх напрямах».

У свою чергу, пан посол, висловлюючи позицію своєї держави, відзначив зацікавленість КНР у поглибленні політичного діалогу та зростанні ефективності економічних відносин з Україною. «Потенціал наших взаємин є дуже великим», — сказав Юйшен Гао. Зокрема, товарооборот між Україною та Китаєм цього року сягнув 3 млрд. доларів США. Співбесідники наголошували на значенні міжпарламентських зв’язків із метою правової підтримки двосторонньої співпраці. Нещодавно призначений Посол КНР в Україні запевнив Голову Верховної Ради, що докладе всіх зусиль на цій посаді для подальшого поліпшення україно-китайських відносин.

Перспективи міжпарламентської та економічної співпраці також обговорювалися на зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Марокко в Україні Абдельжалілем Саубрі.

В. Литвин відзначив зацікавленість України у розвитку відносин з Королівством Марокко, зауваживши, що в українському парламенті надають великого значення поглибленню стосунків між парламентами, зокрема на рівні груп дружби і профільних комітетів. Голова ВР висловив сподівання, що результати парламентських виборів наступного року, після яких склад українського парламенту оновиться, не вплинуть на відносини України та Марокко.

«Спільні погляди і позиції між нашими країнами є запорукою добрих перспектив україно-марокканських відносин», — переконаний Абдельжаліль Саубрі. Посол передав запрошення Голові Верховної Ради відвідати Королівство Марокко з офіційним візитом.