Міліція оприлюднила попередні результати вибухотехнічної експертизи, проведеної після інциденту із автомобілем лідера обласної організації «Народний союз «Наша Україна» Антона Клименка. Як повідомили в Центрі громадських зв’язків УМВС України в Донецькій області, на місці пригоди встановлено, що в багажнику авто була алюмінієва ємкість, в якій виявлено кілька шматків тротилу, згорілий вогнепровідний шнур із примотаними до нього згорілими сірниками, кілька шматків пластиліну із металевими фрагментами та радіоплата з антеною. Всі предмети були в поліетиленовому пакеті, на якому помічено сліди термічного впливу. «Конструктивно виявлений пристрій для здійснення вибуху непридатний», — зазначають у ЦГЗ.

Антон Клименко відмовився дати оцінку інциденту із його автомобілем до завершення вибухотехнічної експертизи. На прес-конференції в Донецьку він заперечив зв’язок сьогоднішніх подій із політикою і заявив, що не має ворогів. Вибуховий пристрій лідер донецьких «помаранчевих» не бачив: його виявили охоронці. Вони розповіли про спалах і дим під автомобілем.

— Це був якийсь пакет, на їхню думку, заповнений всіляким металом, — сказав А. Клименко. — Пакет спрямованого вибуху, який містився під правим заднім сидінням автомобіля, на якому я завжди їжджу. Із яких причин цей пакет не вибухнув і практично не пошкодив машину, судитимуть правоохоронні органи. Однак невідомо, був це замах, акт залякування чи провокація.