Адам Мартинюк побажав журналістам на виборах нових здобутків і великих прибутків

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк взяв участь у науково-практичній конференції «Телебачення і радіомовлення під час виборів 2006 року: законодавче регулювання діяльності», організованій Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення і Організацією з безпеки і співробітництва в Європі.

У своєму виступі Адам Мартинюк охарактеризував сучасне політичне і соціально-економічне становище в країні, законодавче забезпечення, а також хід і особливості кампанії з виборів до Верховної Ради і місцевих рад, які відбудуться 26 березня 2006 року.

Зокрема, він висловив своє бачення ролі і місця у виборчих перегонах засобів масової інформації, які повинні діяти об’єктивно, неупереджено, збалансовано, тобто створювати рівні умови для всіх суб’єктів виборчого процесу.

За його словами, четверта влада, як справедливо називають телебачення, радіо і пресу, на період передвиборної кампанії повинна стати першою владою. Бо саме від громадянської позиції журналістів, електронних і друкованих засобів інформації, їх відповідальності за свою діяльність багато в чому залежатиме формування суспільної думки, а значить, і те, кого буде обрано до парламенту і місцевих органів влади. Це особливо важливо у зв’язку із введенням у дію з 1 січня 2006 року змін до Конституції і переходом України від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської республіки.