Партія «Віче» на своєму з’їзді підписала договір про співпрацю з громадським об’єднанням «Віче України». Крім того, було затверджено і оприлюднено виборчі списки для висунення кандидатів у народні депутати. У першу п’ятірку ввійшли Інна Богословська, Вадим Карасьов, Михайло Весельський, Ірина Горіна та Денис Горбуненко.

* * *

12-й позачерговий з’їзд всеукраїнського об’єднання «Свобода» затвердив «Програму захисту українців» і виборчі списки. У першій п’ятірці — Олег Тягнибок, Юрій Іллєнко, Ірина Фаріон, Богдан Бенюк та Орест Васкул. А десятий номер — 90-річний легендарний Іван Бровко, який пережив три війни та три голодомори, запускав першу аероракету.

* * *

«Третя сила» на ІІІ з’їзді обговорювала виборчу програму та списки, які очолили Василь Гаврилюк, Михайло Поплавський, Віктор Рибаченко, Ігор Найда та Сергій Кушнирюк.

* * *

Просто неба на Замковій горі у Києві відбувся об’єднавчий з’їзд блоку «Народний трибунал Корчинського—Азарова», блок партій «Братство» та «Союз анархістів України» на якому було затверджено список кандидатів у народні депутати.

***

Відбувся й міжпартійний з’їзд Блоку народно-демократичних партій (Блок НДП), до якого увійшли Народно-демократична партія, Християнсько-ліберальна партія України, Демократична партія України та Християнсько-демократична партія України. До першої п’ятірки виборчого списку увійшли: в. о. голови парламентського бюджетного комітету Людмила Супрун, лідер НДП Валерій Пустовойтенко, начальник Одеського морського торгового порту Микола Павлюк, лідер Кримської республіканської організації НДП Сергій Куніцин та лідера ХДП Віталій Журавський.

***

На міжпартійному з’їзді виборчого блоку політичних партій «За Союз!», до складу якого увійшли партії «Союз», «Соціалістична Україна», «Вітчизна» і Слов’янська партія, було затверджено список блоку для участі у виборах народних депутатів України. До першої п’ятірки блоку увійшли: Володимир Гошовський, Лев Миримський, Вілен Мартиросян, Олександр Базилюк і Світлана Савченко.

***

Партія «Відродження» піде на парламентські вибори-2006 самостійно — таке рішення було прийнято на ІІ з’їзді партії. До першої п’ятірки увійшли: лідер партії «Відродження», генеральний директор «Укрзалізниці» Василь Гладких, керівник депутатської групи політичної партії «Відродження» Антон Кіссе, народні депутати Олександр Кузьмук, Геннадій Астров-Шумілов, та Ігор Франчук.

***

Відбулися цими днями також з’їзди блоку «Влада народу», Ліберально-демократичної партії, Української консервативної партії, міжпартійний з’їзд всеукраїнського політичного об’єднання «Єдина родина» і політичної партії «Жінки України», які утворили Блок безпартійних «Сонце», міжпартійний з’їзд «Блоку Юрія Кармазіна», міжпартійний з’їзд виборчого блоку «Влада народу» (входять — Партія захисту пенсіонерів України, Всеукраїнська партія духовності та патріотизму, всеукраїнська Чорнобильська народна партія «За добробут та соціальний захист народу»), всеукраїнської партії «Нова сила» тощо.