Футбол. Дюссельдорф (Німеччина). Позавчора на «LTU Aренеі» відбувся незвичний поєдинок під назвою «матч проти бідності».

«Друзі Зідана» — «Друзі Роналдо». 4:2. Голи: Трістан, 13, 26, Коку, 41, Бербатов, 69, Абутаріка, 82, Почер, 90.

ДЗ: Куйович, Мейра, Калу, Діара, Тимощук, Трістан (Почер, 37), Зідан, Кампані, Срна, Малдарасану, Педро Мендес. У другому таймі на заміну вийшли: Старк, Шакарі, Гарсіа, Кранчар, Аль Джабер, Бербатов, Врізас, Откке. Тренери — Мірча Луческу, Лоттар Матеус.

ДР: Вайнденфеллер (Рікардо, 31), Андраде, Баптішта, Коку, Роналдо, Аду, Рівалдо, Ламбертц, Олісе, Каку. Після перерви також грали: Вугдалич, де ла Круз, ван Бюнден, Міятович, Гомеш, Файнбер, Шао, Стіб, Рікардо, Штурм. Тренери — Руді Фелер, Гус Хідінг.

Усі кошти, отримані від продажу квитків, прав на трансляцію, а також спонсорська допомога будуть спрямовані на проекти ООН у боротьбі з бідністю.

За «зірок Зідана» з перших хвилин матчу вийшов капітан донецького «Шахтаря» Анатолій Тимощук, який відіграв на своїй позиції в центрі поля всі 90 хвилин і був одним із кращих. Перший тайм за команду «друзів Зідана» зіграв ще один донеччанин — член національної збірної Хорватії Даріо Срна, якого замінили після перерви. До того ж команду «друзів Зідана» очолював наставник донецького «Шахтаря» Мірча Луческу, якому допомагав відомий у минулому німецький футболіст, а нині тренер збірної Угорщини Лотар Маттеус.

Приймали «розвідників» з Канади

Хокей. Керівництво національної команди України з хокею зробило пропозицію канадській федерації провести перед початком травневого чемпіонату світу один-два товариські матчі в київському Палаці спорту. Цього тижня канадська делегація відвідала Київ із дводенним візитом, ознайомившись із умовами проживання команди і місцем проведення можливої зустрічі...

Як розповів кореспондентові «Голосу України» генеральний менеджер збірної нашої країни, заслужений тренер України Василь Фадєєв, ця зустріч була конструктивною, корисною, проходила в доброзичливій обстановці. Канадські гості висловили побажання і надалі розвивати контакти. Вони зазначили, що Україна їм цікава не лише як спаринг-партнер напередодні світового чемпіонату в Ризі (Латвія). Вони зацікавлені також у популяризації хокею в нашій країні. І це не дивно, бо навіть серед представників делегації були такі, хто має українське коріння. Не кажучи вже про велику українську діаспору у Країні кленового листя.

Остаточну відповідь про приїзд збірної Канади у квітні-травні до нас пообіцяли дати в середині січня наступного року, коли ознайомлять із київськими умовами президента своєї національної федерації Боба Ніколсона і генерального менеджера канадської збірної Вейна Гретцького.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.