Не встигли херсонські ЗМІ охолонути від скандалу в одній партії, як на черзі нові розборки. Цього разу — в лавах партії «Батьківщина».

Чвари внутріпартійного масштабу стали надбанням преси під час брифінгу, організованого засновником і редактором газети «Пряма мова» Олегом Зайченком. Журналіст і член партії Юлії Тимошенко виступив проти того, щоб у списки кандидатів у народні депутати України було внесено ім’я Віталія Богданова, в минулому директора фірми «Сепро». На переконання Олега Зайченка, підкріплене документами, біографія В. Богданова «має зв’язок з кримінальною справою, і такі люди списки не прикрасять».

У відповідь на заяву керівник обласної «Батьківщини» Юрій Одарченко зареєстрував власне партійне видання — «Пряма мова — Херсон». Слідом за незгодним редактором в опозицію до керівництва перейшли лідер молодіжного крила «Батьківщини» Любов Єрьомичева і глава Цюрупинського районного партосередку Раїса Плюшкіна, які пообіцяли під час брифінгу піднести Юрієві Одарченкові... справжнього «гарбуза».

До всього, бунтарі оголосили про створення Комітету з порятунку Батьківщини (але не в сенсі партії), а також про те, що 46 членів БЮТу, солідарних з ними, залишають ряди Цюрупинської районної парторганізації і переходять до «Нашої України».

Сенсаційною під час брифінгу стала ще одна інформація. Оголошуючи двома днями раніше на зустрічі з представниками ЗМІ списки, Юрій Одарченко серед п’яти херсонських кандидатів до Верховної Ради назвав відомого Олімпійського чемпіона Сергія Пострьохіна, і делегати з’їзду в Києві проголосували за внесення його прізвища до списків одноголосно. Нині ж, як з’ясувалося, спортсмена замінили кандидатурою якогось пана Курковського з міста Скадовська, якого називають вірним соратником Віталія Богданова.

Херсон.