Севастопольська міськрада висловила недовіру голові міської державної адміністрації Сергію Іванову і звернулася до Президента Віктора Ющенка з проханням звільнити його з цієї посади. Це рішення приймалося таємним голосуванням («за» — 55 депутатів з 66 присутніх на сесії) після обговорення доповіді Василя Пархоменка, голови тимчасової контрольної комісії. Вона вивчала заяви Сергія Іванова в різних засобах масової інформації про зловживання деяких депутатів у розв’язанні земельних питань, що було розцінено як дискредитація депутатського корпусу.

Депутатів, зокрема, обурили неодноразові заяви голови адміністрації про те, що міськрада неправильно розпоряджалася землею, і тому місто втратило 1 мільярд 100 мільйонів гривень, що дорівнює трьом міським бюджетам. У своєму рішенні обранці прямо вказали Сергію Іванову на те, що саме його діяльність є причиною політичного протистояння між двома гілками влади Севастополя, що дестабілізує політичну ситуацію в місті, і пригрозили йому зверненням до прокуратури. Крім того, депутати зажадали від Іванова публічних вибачень перед міськрадою.

У свою чергу, голова адміністрації заявив, що всі свої дії, як голови адміністрації, вважає правомірними і має намір звернутися до суду, щоб захистити своє добре ім’я.