Учора на другому етапі І з’їзду Партії патріотичних сил України було затверджено виборчі списки. До першої п’ятірки ввійшли голова партії Олександр Зінченко, Станіслав Конюхов, Віктор Палій, Олена Говорова та В’ячеслав Негода.

* * *

ІІ з’їзд партії «Відродження» ухвалив рішення про самостійну участь у парламентських виборах 2006 року і обрав новим головою партії генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» Василя Гладких. Новим завданням партії, на думку В. Гладких, має стати поступова відмова від принципу побудови партії за галузевими ознаками. Також під час з’їзду народний депутат України Антон Кіссе заявив, що до секретаріату Верховної Ради подано документи про реєстрацію депутатської групи партії «Відродження». Нагадаємо, партію раніше очолював Георгій Кірпа.

* * *

Ліберально-демократична партія, «Партія правозахисту» та Народна партія вкладників і соціального захисту вирішили створити блок для участі у виборах Київської міськради та районних рад. Громадський актив Києва, розцінюючи блок як власну юридичну платформу для участі у виборах Київради, оголосив конкурс на формування виборчого списку блоку. «Кандидати мають бути позапартійні... Не менш важливий критерій відбору — професійна підготовка та досвід роботи», — йдеться в повідомленні.

* * *

Партія мусульман України прийняла рішення про саморозпуск шляхом ліквідації та вступ повним складом до Партії регіонів. За це проголосували 370 делегатів з’їзду, який відбувся в Донецьку. Промовці відзначали, що протягом п’яти років Партія мусульман України «чесно відстоювала інтереси не лише мусульман, а й громадян інших віросповідань та національностей».

* * *

«Київ — європейська столиця» — так називатиметься блок Партії промисловців та підприємців України та політичної партії «Європейська столиця», які ухвалили рішення разом йти на вибори до Київради та районних рад столиці. «Формування блоку в такій конфігурації —річ цілком логічна, — зазначив лідер партії «Європейська столиця» Лев Парцхаладзе. — Обидві партії сповідують схожу ідеологію, обидві мріють, щоб в Україні були європейські стандарти життя, обидві хочуть, щоб кияни відчували себе європейцями».

За повідомленнями власних кореспондентів та інформаційних агентств.