Хокей. Київ. Міжнародний турнір «Кубок Дмитра Христича». Льодовий палац спорту «Авангард». 17—21 грудня. Участь брали команди гравців 1996 року народження.

Перший день. «Лада» (Тольятті) — «Ямал» (Салехард). 4:2. «Юність» (Мінськ) — «Локомотив» (Ярославль). 1:12. «Гомель» — «Сокіл» (Київ). 5:4. Другий день. «Гомель» — «Юність». 5:5. «Лада» — «Локомотив». 4:4. «Сокіл» — «Ямал». 3:4. Третій день. «Лада» —«Юність». 14:0. «Ямал» — «Гомель». 11:3. «Сокіл» —«Локомотив». 1:5. Четвертий день. «Ямал» —«Локомотив». 2:11. «Лада» — «Гомель». 14:0. «Сокіл» — «Юність». 5:2. П’ятий день. «Ямал» — «Юність». 7:2. «Локомотив» — «Гомель». 14:1. «Сокіл» — «Лада». 0:13.

Отже, переможцем змагань стала «Лада». Наступні місця посіли: «Локомотив», «Ямал», «Гомель», «Сокіл», «Юність».

Видатний український форвард Дмитро Христич, який у складі збірної СРСР вигравав чемпіонат світу, був провідним гравцем клубів НХЛ «Вашингтон кепітелз», «Лос-Анджелес кінгз», «Торонто мейпл лівз», свій хокейний шлях починав саме у СДЮШОР «Сокіл». Дуже знаменитий заклад в Європі ось уже понад три десятиріччя очолює заслужений тренер країни Валентин Уткін. Тоді хокей в Україні переживав роки розквіту і на дорослому, і на юніорському, і на дитячому рівнях.

На жаль, про це можна лише згадувати, як про щасливий час. Тепер він швидше гіркий. Можливо, комусь хотілося, щоб льодова гра в нашій країні припинила існування. Але, попри всі негаразди, вона живе. Національна збірна України вісім (!) років поспіль виступає в чемпіонаті світу серед еліти. І ця команда, і київський «Сокіл» — єдиний наш професіональний клуб — поповнюються за рахунок вихованців саме клубної школи, котра, на щастя, тримається на плаву. Хоча й умови для занять у СДЮШОР «Сокіл» докорінно відрізняються від тих, які мають хлопчики з команд, котрі змагалися в цьому турнірі.

Нам залишається одне: вірити, що настануть ліпші часи і український хокей неодмінно переживе свій ренесанс. І це буде справедливо.