Спортивна гімнастика

Москва (Росія). Міжнародний турнір «Кубок Михайла Вороніна». Українці вибороли вісім медалей. Переможцями стали Андрій Воробйов (у вправах на брусах) і Марина Проскуріна (вправи на колоді). Вона була ще третьою у змаганнях на брусах.

Три нагороди в активі Ольги Щербатих. Вона була другою на поперечині, третьою на колоді та у вільних вправах. У чоловіків двічі другим фінішував Павло Скиба (на поперечині та в опорному стрибку).

У командних змаганнях жіноча та чоловіча збірна України посіли друге місце, поступившися лише колективу московського «Динамо» та збірній Японії відповідно.

Футбол

Резиденцією збірної України на чемпіонаті світу в Німеччині стане чотиризірковий Semіnarіs SeeHotel, що в передмісті Берліна — Потсдамі. Там є все належне для підготовки до матчів: відновний центр із басейном, тренажерними залами та сауною, корти і навіть поле для гри... у хокей на траві. Тренуватися збірна зможе на сучасному стадіоні Luftschіffhafen зі стандартним газоном і трибунами на вісім тисяч глядачів, що за два кілометри від готелю. За потреби там можна проводити контрольні зустрічі.

До Лейпцига, де українська команда проведе дебютний матч з іспанцями, — лише 160 кілометрів. До Гамбурга (там призначено другий поєдинок із Саудівською Аравією) — 280 кілометрів. А до Берліна, де ми завершимо груповий турнір двобоєм з Тунісом, як кажуть, рукою подати — 40 кілометрів.

До речі, стало відомо, що бразилець Маркуш Пакета тренуватиме збірну Саудівської Аравії на ЧС—2006 у Німеччині. І продовжить цю роботу ще й на Кубку гольфа та Кубку Азії 2007 року. Про це офіційно оголосила Федерація футболу Саудівської Аравії.

Пакета, який до останнього часу працював із саудівським клубом «Аль-Гілал», змінив на посту тренера збірної аргентинця Габріеля Кальдерона, чию роботу було визнано незадовільною, незважаючи на вихід Саудівської Аравії до фінальної частини ЧС—2006.

Бокс

Чемпіон світу за версією WBC у суперважкій вазі Хасим Рахман та претендент на цей титул Джеймс Тоні, які незабаром мають зустрітися на ринзі, побилися в мексиканському готелі, де заплановано з’їзд Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Усе відбувалося так: Тоні перебував у фойє готелю, спілкуючись із тележурналістами, коли туди прибув Рахман. Побачивши один одного, боксери спочатку почали лаятися, а потім зчинили бійку, котру вдалося припинити лише за 15 хвилин. Хоча було більше фарсу. Адже, як запевняє виконавчий секретар WBC Мауриціо Сулейман, ніхто з боксерів серйозно не постраждав.

Баскетбол

Кубок Європи. «Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Хімки» (Росія). 64:53 (20:15, 14:14, 18:16, 12:8). Найрезультативніший у маріупольців — Ель Амін (25 очок). А от за підбираннями найкращими були Ботичев (7) і Казлаускас (6).

Уже в другій чверті наш клуб мав перевагу в 12 очок. Однак у третій десятихвилинці суперники могли скоротити відставання і навіть чотири рази виривалися вперед. Та «Азовмаш» витримав цей натиск гостей і перед завершальним відрізком зустрічі вів у рахунку — 52:45. Усі спроби «Хімок» врятуватися були марними. Для українського клубу ця перемога стала першою у другому турі змагань, а росіяни зазнали першої поразки.

«Німбрук» (Чехія) — «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург). 68:85. БК «Київ» (Україна) — «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул). 69:71 (16:31, 13:10, 23:17, 17:13). Найрезультативніші у господарів: Грір — 15 очок, Джованонні — 12, Ніколич, Лончар — по 10; у гостей: Віолетте — 19, Басак — 14, Мршич, Камбала — по 12.

Київська команда практично протягом усієї гри наздоганяла і на останніх секундах матчу отримала шанс вирвати перемогу.

За 30 секунд до закінчення поєдинку турецькі баскетболісти помилилися в атаці, і за рахунку 69:71 на користь гостей киянин Грір знайшов на куту майданчика новачка команди Джованонні. Той намагався виконати триочковий кидок, але схибив.