Щиро вітаю дипломатів, учених, викладачів і студентів, усіх, чия доля пов’язана з багатотрудною, благородною і відповідальною дипломатичною діяльністю, з професійним святом.

Офіційне встановлення Дня працівників дипломатичної служби — данина славному минулому української дипломатії та висока оцінка її сучасних заслуг перед Батьківщиною.

Історія вітчизняної зовнішньої політики багата на яскраві події та визначні постаті. Ми пишаємося видатними діячами України, дипломатичне мистецтво і блискучі досягнення яких завжди були і залишаються прикладами високого професіоналізму, відповідальності й самовідданості у служінні своїй державі, своєму народові.

У цей святковий день на особливу пошану заслуговують ветерани-дипломати, чий внесок у становлення й розвиток дипломатичної служби незалежної України важко переоцінити. Славні традиції попередників гідно продовжує нинішнє покоління дипломатів, які наполегливо й натхненно працюють над реалізацією основних засад зовнішньої політики нашої держави.

За сприяння й активної участі вітчизняних дипломатів Верховна Рада України встановила тісні двосторонні відносини з багатьма парламентами інших країн світу, налагодила конструктивні зв’язки з Парламентською асамблеєю Ради Європи, парламентськими асамблеями ОБСЄ, НАТО, СНД, ГУАМ, ОЧЕС та іншими впливовими міжнародними структурами.

Впевнений, плідна й ефективна взаємодія Верховної Ради України з усіма службами Міністерства закордонних справ і далі розвиватиметься й зміцнюватиметься в інтересах нашої держави.

Зичу вам і вашим родинам добра, миру, благополуччя, нових успіхів і вагомих звершень на благо України.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.