Будівництво на площі перед НСК «Олімпійський» вирішено зупинити до перегляду проекту забудови. Таке рішення робочої комісії під головуванням міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, повідомляє прес-служба Кабміну.

Рішення комісії, що розглядала проект забудови на площі перед «Олімпійським» 16 грудня 2005 року, пов’язане з висновками експертів відповідної робочої групи, які визнали забудову небезпечною. Зокрема, згідно з рішенням фахівців МВС, будівництво не відповідає умовам безпеки.

Експерти визнали проект, відповідно до якого відбувається зведення торговельного центру на площі біля «Олімпійського», небезпечним для відвідувачів спорткомплексу. Ці висновки підтвердили і експерти УЄФА, які напередодні відвідували Україну і, зокрема, головну спортивну арену країни.

Міністр повідомив, що питання будівництва на площі перед НСК буде винесено на розгляд уряду до кінця нинішнього року. Він зазначив, що це питання з господарського переросло в політичне, бо головна спортивна арена — це престиж і гордість країни.

Міністр попросив Київську міську державну адміністрацію: до засідання Кабінету Міністрів надати узгоджену, чітку позицію щодо проекту на площі перед НСК. «Ми не допустимо ситуації, коли, не створивши нового, знищимо те, що в нас є. НСК «Олімпійський» — велика державна цінність і наша історія», — наголосив міністр.

У засіданні робочої комісії під головуванням міністра взяли участь: директор НСК «Олімпійський» Сергій Демидов, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, представники забудовника — ТОВ «Юджин», КМДА, експерти Українського зонального науково-дослідного і проектного інституту з цивільного будівництва ВАТ «КиївЗНДІЕП», представники МВС, МНС, Служби безпеки України та інші.

Як відомо, будівництво перед «Олімпійським» може перешкодити Україні та Польщі здобути право на проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Абсолютно кращий

Футбол. Роналдіньйо — 25-річного півоборонця збірної Бразилії та іспанського клубу «Барселона» — вдруге названо найкращим футболістом року у світі за версією ФІФА.

Другим став хавбек Френк Лемпард з лондонського «Челсі», третім — ще один представник «Барселони», камерунський форвард Самюель Ето’О. Шоста позиція — у нападника «Мілана» і збірної України Андрія Шевченка. В опитуванні брали участь тренери та капітани всіх збірних світу.

Варто нагадати, що в листопаді Роналдіньйо назвали найкращим футболістом року в Європі за версією паризького видання France Football.

***

Рейтинг ФІФА. 1. Бразилія — 840. 2. Чехія — 796. 3. Нідерланди — 791. 4. Аргентина — 772. 5—7. Мексика, Іспанія, Франція — по 768. 8. США — 767. 9. Англія — 757. 10. Португалія — 754 ... 28. Туніс — 685 ... 33. Саудівська Аравія — 663 ... 40. УКРАЇНА — 630...

Підбили підсумки

Учора відбулося засідання виконкому Федерації футболу України. Про проведену роботу звітували тренери національних збірних. Говорили про атестацію професіональних футбольних клубів, про справи суддівські, про розвиток аматорського футболу, про єдиний календар спортивно-масових заходів на наступний рік. Нарешті не забули обговорити бюджет на 2006 рік.

А сьогодні у столиці в конгрес-холі Президент-готелю «Київський» відбудеться VІІ конгрес ФФУ.