«Срібний» танок

Фігурне катання. Токіо (Японія). Фінал Гран-прі. Українська танцювальна пара — Олена Грушина і Руслан Гончаров — виграла срібні медалі.

Перша «ластівка»

Біатлон. Осрблі (Словаччина). Етап Кубка світу. Нарешті й українські спортовці дісталися п’єдесталу пошани. Лілія Єфремова (на знімку праворуч) посіла третє місце у спринтерських перегонах. А перемогу святкувала шведка Анна Керін Олафссон, якій наша Ліля програла хвилину і десять секунд. Другою на фініш прийшла німкеня Каті Вільгельм.

Олафссон виграла і перегони переслідування. Другою і третьою на цій дистанції були представниці Німеччини — Вільгельм та Уші Дізель. Єфремова цього разу була п’ятою.

«Сан-Пауло» — чемпіон світу

Футбол. Йокогама (Японія). Новим клубним чемпіоном світу з футболу став бразильський «Сан-Пауло» — чинний володар Кубка Лібертадорес. Він виграв у переможця Ліги чемпіонів сезону-2004—2005, англійського «Ліверпуля» — 1:0. Долю цього поєдинку вирішив влучний удар Карлоса на 27-й хвилині.

У матчі за третє місце клуб «Депортиво Сапріса» (Коста-Рика) взяв гору над командою «Аль-Іттіхад» (Саудівська Аравія) — 3:2.

«Дніпро» очолив Протасов

Дніпропетровськ. Минулої неділі на спеціальній прес-конференції було представлено нового тренера «Дніпра» — Олега Протасова. Контракт з ним підписано на три з половиною роки.

Ще на початку грудня Олег Валерійович в одному з інтерв’ю сказав: «Дніпро» — моя душа. В цій команді розпочалася моя кар’єра гравця, і, звичайно, мені небайдужа доля цього клубу. Якщо зможу допомогти команді, неодмінно зроблю це».

Не допомогли президент з прем’єром

Гандбол. Санкт-Петербург (Росія). Чемпіонат світу. Жінки. Матч за бронзові медалі. Угорщина—Данія. 27:24. Фінал. Росія—Румунія. 28:23.

Цікаво, що за перебігом вирішального поєдинку з VІP-ложі спостерігали не тільки російські чиновники найвищого рангу, зокрема і губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко, а й президент Румунії Трайан Бесеску та прем’єр-міністр цієї країни Келін Попеску Церикяну. Однак і така підтримка, як бачимо, не допомогла. Румунська збірна, безперечно, сильний колектив, але росіянки сьогодні об’єктивно сильніші.

Тим часом збірна України, котра в Північній Пальмірі призів не здобула, отримала суперника, з яким розіграє путівку до фінальної частини чемпіонату Європи—2006 (відбудеться у Швеції). Ним стала команда Словаччини. Перший відбірний поєдинок відбудеться 27 або 28 травня, матч у відповідь — 3 або 4 червня. Решта пар: Ісландія—Македонія, Хорватія—Португалія, Франція—Туреччина, Словенія—Болгарія, Литва—Польща, Австрія—Італія, Нідерланди—Білорусь, Румунія—Сербія і Чорногорія, Іспанія—Чехія.

Бережіться Валуєва

Бокс. Берлін (Німеччина). Новим чемпіоном світу за версією Міжнародної боксерської асоціації (WBA) у суперважкій вазі став росіянин Микола Валуєв, який у 12-раундовому поєдинку здолав американця Джона Руїса. Судді віддали перемогу за очками росіянину: 116:113, 116:114 і 114:114.

Лише результати

Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. «Дніпро» — «Маріуполь». 87:69. «Азовмаш» — «Кривбасбаскет-Люкс». 92:61. «Черкаські мавпи» — «Пульсар». 82:71. «Львівська політехніка» —«Політехнік». 79:86. «Будівельник» — «Хімік». 92:80.