Заради зміцнення парламентаризму

Голова Міжпарламентського союзу П. Ф. Казіні надіслав листа Голові Верховної Ради Володимиру Литвину.

У ньому, зокрема, йдеться: «Хотів би ще раз подякувати Вам за підтримку мого обрання Головою Міжпарламентського союзу, що стало свідченням високого рівня поваги до мене і моєї країни.

Моє обрання відбулося завдяки Вашій особистій підтримці, а також підтримці членів парламенту вашої країни, які були присутні в Женеві.

Хотів би ще раз підтвердити переконання, що Міжпарламентський союз потребує радикального реформування з метою надати організації основну роль серед інструментів парламентської дипломатії. Водночас украй необхідно переглянути відносини Міжпарламентського союзу з іншими міжнародними організаціями, насамперед з Організацією Об’єднаних Націй.

Парламенти є основою інституційної легітимності урядів, які формують Організацію Об’єднаних Націй. Ось чому необхідно підтримати парламенти в усьому світі.

Можна започаткувати багато інших ініціатив з метою перетворити Міжпарламентський союз на міцний, автономний і справжній міжнародний форум, який представляв би інтереси всіх членів, а не окремої геополітичної групи.

Ось чому надаю великого значення співпраці з Вами та Вашому досвіду в реалізації визначеної мною програми.

З глибокою повагою,П. Ф. Казіні».

Рада Всеукраїнської професійної спілки народних депутатів України у Верховній Раді України та профспілковий комітет профспілкової організації народних депутатів України ІV (XV) скликання щиро вітають народного депутата України ІV (XV) скликання Верховної Ради України Комара Миколу Степановича з 60-річним ювілеєм та бажають міцного здоров’я, довголіття, благополуччя та світлого настрою!

Касетний скандал у Луцьку

Минулої п’ятниці ранішньої пори начальник відділу з координації роботи пасажирського транспорту Луцького міськвиконкому Федір К. знайшов у своєму кабінеті підслуховуючий пристрій та замасковану камеру спостереження. Пізніше до кабінету зайшло троє молодих чоловіків — співробітники управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області.

— Ми тут дещо забули, то віддайте його нам, — заявили вони. Отримавши відмову, почали силою забирати записуючу апаратуру. Господар несподівано вчинив запеклий опір. Відчуваючи, що сам не впорається з незнайомцями, покликав на допомогу. Свідками цієї боротьби стали працівники міськвиконкому, депутати, які прийшли на сесію.

Вони майже одноголосно прийняли звернення до Голови Верховної Ради України, міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора з вимогою негайно відреагувати на дії працівників УБОЗу. Цікаво, що сам Федір К. на запитання присутньої на той час у міській раді журналістки телекомпанії «Аверс», чи не було в записах чогось такого, що компроментувало б його, відповів: «Усі ми небезгрішні».

На прес-конференції, яку було проведено наступного дня, начальник УМВС у Волинській області полковник Віктор Швидкий виправдав дії своїх підопічних, пояснив, що запис робився на підставі відповідного рішення суду.

— Для цього були серйозні підстави, — стверджує головний міліціонер області. — Відзняті кадри підтверджують це. Недарма Федір К. як лев боровся, намагаючись забрати записуючі пристрої. Але дарма. Зафіксований компромат весь у нас. Тепер справа за слідством.

Як повідомили з обласної прокуратури, Федора К. затримано. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Микола ЯКИМЕНКО.

Волинська область.