Таланти не лише кримінальні

У виставковому залі бібліотеки УМВС України в Донецькій області відкрито виставку творчих робіт вихованців Карлівського обласного медико-реабілітаційного центру для неповнолітніх. Особливість події в тому, що всі роботи створені руками колишніх юних правопорушників. Діти, позбавлені батьківської опіки і нормального дитинства, знайомі з наркотиками, алкоголем і бродяжництвом, тепер навчаються, лікуються і живуть однією родиною. Медико-реабілітаційний центр існує з 1997 року. Обласне управління міліції шефствує над закладом майже шість років. Завдяки шефам діти відвідують театри, музеї, відзначають свята.

Понад 50 експонатів виставки виконані в різних художніх техніках: аплікація, різьба по дереву, випилювання лобзиком, плетіння гачком, малюнки аквареллю і олівцем. Автори кращих робіт отримали подарунки з рук начальника УМВС України в Донецькій області Михайла КлюЄва . Представникам медико-реабілітаційного центру передано солодкі святкові подарунки і потрібні речі для художньої творчості.

Ліна КУЩ.

Нелегалів ховали в... кавунах

Від трьох до чотирьох років позбавлення волі — такий вирок винесено кільком громадянам, які ще в жовтні 2003 року намагалися перевезти нелегалів. Тоді працівники ДАІ затримали на території області спершу легковик БМВ, а потім

КамАЗ, у причепі якого було обладнано схованку. У клітку з дощок «наскладали» 36 нелегалів з Бангладеш, Індії та Лівану. А замаскували її кількома тоннами кавунів. Організаторами оборудки були двоє жителів Закарпаття, які з БМВ контролювали, як найняті ними жителі Івано-Франківщини виконують завдання. Іноземцями, в яких не було документів, після того зайнялася міграційна служба.

Олексій КАВУН.

Житомир.