Баскетбол. Кубок Європи. У матчі першого туру групи перший чинний володар призу, петербурзьке «Динамо», приймало на своєму майданчику наш БК «Київ». Матч закінчився розгромною перемогою української команди з рахунком 90:63 (17:14, 25:19, 23:6, 25:24).

Відзначимо, що в єврокубках «Динамо» до цього не програвало у 26 поєдинках. Отже, це перша поразка російського клубу протягом останніх двох років! Варто нагадати, що саме «Динамо» (Санкт-Петербург) у травні нинішнього року БК «Київ» програв фінал Євроліги ФІБА. Найрезультативнішим у складі БК «Київ» в петербурзькому поєдинку став Ратко Варда (на знімку), який набрав 19 очок.

Ще одна інформація, котра має зацікавити прихильників киян. Склад колективу посилить гравець італійського «Бенеттона» Джилерме Джованноні. Він — вихованець бразильського баскетболу, виступав за збірну Бразилії на юніорському чемпіонаті світу 1999 року. Того сезону дебютував у національній збірній на Панамериканських іграх.

Тепер у синьйора Джованноні італійське громадянство. Торік у Євролізі в 19 іграх він набрав 133 очки і зробив 51 підбирання. Італійський клуб віддає свого гравця до БК «Київ» в оренду.

Спортивна гімнастика. Плано (США). Десятий міжнародний турнір «LІUKІN ІNVІTATІONAL 2005». Українці на цих змаганнях вибороли сім нагород. Найбільше відзначився Андрій Ісаєв, який посів перше місце у вправах на коні, кільцях та в опорному стрибку. Андрій та ще один українець Микола Куксенков в абсолютній першості відповідно посіли друге і третє місця.

На брусах Ісаєв був третім. Бронзовим призером в опорному стрибку став також наш Олександр Якубовський.

Бокс. Зольден (Австрія). Тут відбувся міжнародний турнір професіоналів. Головною подією став поєдинок суперважковаговиків за звання інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBO між володарем цього титулу українцем Володимиром Вірчисом та британцем Майклом Шпроттом.

Бій тривав усі дванадцять раундів. Після його закінчення всі троє суддів віддали перемогу нашому боксерові з рахунком 116:113 і 115:113 (двічі). Отже, Вірчис відстояв свій титул. Це була двадцята перемога Володимира на професіональному ринзі (жодної поразки). Стосовно 30-річного Шпротта, то він (з урахуванням бою проти Вірчиса) провів 36 поєдинків, 27 виграв і 9 програв.

Найгучнішу свою перемогу Шпротт здобув у квітні цього року, здолавши в Німеччині непереможного тоді німця Ченгіза Коча (21—0). Тоді на кону стояли вакантні пояси чемпіона Європи і Європейського союзу (відповідно — EBU та EU). Щоправда, в наступному ж поєдинку, який відбувся у жовтні в Німеччині, відомий італійський «Гладіатор» Паоло Відоц відібрав у британця пояс EBU.

Гандбол. Санкт-Петербург (Росія). Чемпіонат світу. Жінки. Збірна України, на жаль, на останній секунді капітулювала перед командою Бразилії — 32:33. І вибула з боротьби за нагороди. А до квартету претендентів достроково вийшли збірні Угорщини, Росії, Румунії і Данії.

Сьогодні наша команда проведе завершальний матч другого етапу. Її суперник — збірна Німеччини. А тим часом суддів матчу другого групового турніру Україна—Данія, який закінчився нічиєю — 28:28, усунули від ігор чемпіонату світу. У згаданій зустрічі угорська бригада арбітрів припустилася шістьох (!) помилок на користь команди Данії.

Насамперед ідеться про непризначення двох семиметрових у ворота данської збірної та неправильно зарахований гол у ворота України. Але нам від цього не легше, бо результат зустрічі не скасовано і перегравання не призначено.