Гандбол. Санкт-Петербург (Росія). Чемпіонат світу. Жінки. Другий етап. Перший тур. 12 грудня.

Група 1. Хорватія—Угорщина. 26:27. Росія—Корея. 32:27. Нідерланди—Норвегія. 30:30. Росія, Угорщина — по 6, Нідерланди — 3, Корея — 2, Норвегія — 1, Хорватія — 0.

Група 2. Франція—Німеччина. 26:32. Бразилія—Румунія. 33:35. Україна—Данія. 28:28. Найбільше м’ячів (9) у нашій команді закинула Анастасія Бородіна.

Кілька днів тому всі ми щиро вітали з перемогою нашу збірну на фініші першого етапу над чинними чемпіонками світу, гандболістками Франції. І от новий іспит — зустріч із триразовими олімпійськими чемпіонками — спортовками Данії. Українки зіграли гідно, виявивши мужність, бойовитість і майстерність.

Отже, зустрічалися «золота» і «бронзова» команди останніх олімпійських ігор. І слід сказати, що в першій половині поєдинку, який без перебільшень став окрасою турніру, досить помітною була перевага підопічних Леоніда Ратнера. Вони й виграли перший тайм — 17:13!

Та й данські гандболістки — не якісь там дівчатка для биття. Зрозуміло, що заграли й їхні амбіції. Початок другої половини зустрічі вони провели максимально зібрано, застосувавши все своє вміння, закинули шість «сухих» м’ячів і вийшли вперед. І вже українкам треба було наздоганяти.

За такої надскладної ситуації українські спортовки не знітилися, а навпаки, зібралися і знову перехопили ініціативу. І за дві хвилини до фінального свистка встановили рівновагу — 28:28. А потім могли і перемогу вирвати. Та не судилося. Однак і такий результат можна вважати успішним.

Звичайно, всі ми хотіли, щоб збірна України вийшла до наступного етапу (боротьбу продовжать по дві найкращі команди з кожної групи). Для цього потрібно неодмінно вигравати у Бразилії і Німеччини. І це не все. Треба, щоб невдало грали датчанки.