Щойно депутати висловили недовіру главі Сімферопольської райдержадміністрації Володимиру Кунцову, він звернувся до районного суду з позовом. Кунцов просив визнати рішення сесії райради незаконним, бо, мовляв, було порушено процедуру.

Голова районної ради Леонід Казак вважає, що за регламентом депутати мають право вносити до порядку денного будь-які питання. Нині на рішення сесії повинен відреагувати Віктор Ющенко, бо стаття 9 Закону «Про місцеві держадміністрації» свідчить: «Повноваження голів місцевих держадміністрацій припиняються Президентом України у випадку... висловлення недовіри більшістю (дві третини) голосів від складу відповідної ради».

Свого листа до глави держави направив і Володимир Кунцов. Він вказує головну, на його думку, причину своєї відставки — інтриги колишнього голови держадміністрації. На запитання, якою мірою ці звинувачення реальні, має відповісти прокуратура. Їй, до речі, було направлено депутатський запит від Сімферопольської райради із проханням відповісти: чи справді «проти Кунцова В. Ю. порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення особистого майна громадян в особливо великих розмірах)?». Володимир Кунцов дивується підозрі й демонструє довідку від кримського міліцейського управління, яка підтверджує його невинність. Парадоксально, але факт: довідку із цього самого відомства з цього ж питання, але протилежну за значенням, надано голові Сімферопольської райради.

Усі учасники резонансного випадку вважають: без створення спеціальної комісії тут не обійтися.

Крим.