Необхідно захистити чесне ім’я людей, захистити державу. З цієї тези почав свій виступ Голова Верховної Ради Володимир Литвин на зустрічі 10 грудня з депутатами районних та міської рад столиці. Адже, як зазначив глава парламенту, сьогодні в країні, парадоксально, але факт, немає історії, наступності влади, а відтак — немає перспективи.

Володимир Литвин окреслив коло завдань, які повинні вирішувати влада і політичні сили. Зокрема, йдеться про те, що політику повинні визначати громадяни, а не щоб політики вели за собою людей. Тільки у цьому випадку вдасться консолідувати суспільство.

На зустрічі було представлено програму розвитку Києва під назвою «Сильна громада+сильна влада: вперед і разом!».

Більшість запитань, адресованих Голові Верховної Ради учасниками активу, стосувалися майбутніх виборів і позиції Народної партії, зокрема. Володимир Литвин зауважив, що сьогодні НП «набагато далі від влади, аніж Соцпартія, і набагато ближче до опозиції, аніж Блок Юлії Тимошенко». Проте, на думку глави парламенту, сьогодні треба звернути увагу на ті складності, які можуть виникнути під час формування коаліції в новому складі парламенту, і подумати про ймовірну реалізацію сценарію щодо його розпуску. Володимир Литвин підкреслив, що не сприймає таку постановку питання, однак не виключив, що, можливо, «виникне період некерованості країни». І про це сьогодні треба говорити людям, зазначив він.

Вл. інф.