Наша газета вже писала, в якій ситуації опинилося київське ВАТ «Готельний комплекс «Либідь» (8 листопада ц. р.). Саме завдяки допомозі «Голосу» нарешті стало пробиватися світло у кінці приватизаційного тунелю. Нині працівники «Либіді» задоволені, як зреагував на цю історію київський міський голова.

Виявляється, спірні питання, навіть кількарічної давності, і навіть не такі прості, як приватизація, можна-таки розв’язувати конструктивно. І хоча до щасливого кінця в суперечливій справі навколо боргів готелю «Либідь» ще треба дійти, вже можна говорити про позитивні наміри обох сторін.

«Як досвідчений керівник міста, — йдеться у зверненні до київського міського голови представників готелю «Либідь», — ви швидко і компетентно розібрались у проблемній ситуації, що склалася навколо готелю. Як і ви, ми вважаємо, що процедуру купівлі комунального пакету акцій «Либіді» було змодельовано шахрайським шляхом, щоб не повернути місту його 7 млн. гривень».

Нагадаємо коротенько, як це сталося.

Два роки тому Київська міська рада ухвалила рішення про приватизацію пакету акцій підприємства, що належав міській громаді, — всього 36,32%. Особливою умовою конкурсу було: «Повернення довгострокових зобов’язань ВАТ «Готельний комплекс «Либідь» в сумі 6 791 500 грн. одночасно з оплатою за пакет акцій». За підсумками аукціону перемогло ТОВ «Інвестиційна компанія «Купава», яке й мало повернути гроші міському бюджету.

За багатьма ознаками, приватизація з допомогою зацікавлених чиновників робилася «під «Купаву». Гроші міськраді ця компанія так і не повернула, вміло «підставивши» готельний комплекс під неминучу судову атаку з боку київської держадміністрації. В результаті фінансових маніпуляцій місто не отримало коштів, а готель тепер має відповідати за чужі борги.

Тепер з’явилася надія, що правда й істина візьмуть гору.