Критерій — об’єктивність

Працівників місцевого самоврядування Мар’їнського району (Донецька обл.) у день їх професійного свята привітали представники донецького корпункту «Голосу України». Фірмові календарі на 2006 рік із символікою парламентської газети отримали голова районної ради Анатолій Каїра та один із ветеранів місцевого самоврядування Олексій Антоненко. Всього депутатський корпус району налічує 425 представників: це районна, міські, сільські та селищні ради. «У більшості населених пунктів району громади доводять, що від їхньої активної життєвої позиції залежить вирішення багатьох проблем», — зазначив А. Каїра. Водночас голова райради нагадав і про проблеми: «Сьогодні бюджет місцевих рад формується із податку на землю та податків із фізичних осіб. На жаль, від цих зборів лише 75 відсотків залишається на місцях. Тому для розв’язання нагальних питань залучаємо не лише бюджетні, а й спонсорські кошти».

Приємно було почути від депутатів слова подяки на адресу газети «Голос України». Наше видання в Мар’їнському районі цінують за об’єктивність, актуальність, а також, як висловився один зі співрозмовників, «за те, що на рівних розмовляєте із політиками». Зі свого боку, обіцяємо, що життя сільського району і турботи його мешканців будуть постійно в полі зору нашого видання.

Ліна КУЩ,Ірина ОЛЬШАНСЬКА.

Керівникам та активістам

«Вибори Президента України-2004: проблеми теорії та практики»

Так названо книжку, яку видала Центральна виборча комісія. Редакційна колегія, яку очолює доктор юридичних наук, голова ЦВК Ярослав Давидович, зібрала матеріали міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої проблемам виборів Президента України.

Видання розраховане на організаторів виборів і референдумів у країні, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників та активістів політичних партій і громадських організацій, науковців, студентів, широке коло читачів.