Голосування за проект держбюджету—2006 буде непросте. Якщо парламентаріям не вдасться знайти компроміс з урядом, головний фінансовий документ держави буде прийнято у варіанті, запропонованому Верховною Радою. Про це заявив на прес-конференції Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк. Він зазначив, що у процесі доопрацювання державного кошторису парламентарії дійшли згоди з Кабміном лише в одному — бюджет ще треба доробляти.

За словами А. Мартинюка, поданий урядом законопроект не тільки не покращив, а навіть погіршив деякі показники, зокрема, місцевих бюджетів. Декому, вибірково, щось додали, а в декого — приміром, Києва та Донецька — навіть забрали. Неврегульовано у підготовленому до другого читання документі, зауважив А. Мартинюк, і питання реалізації закону про дітей війни, що має набути чинності з наступного року. А. Мартинюк прогнозує такий розвиток подій: найімовірніше, буде прийнято бюджет у варіанті Верховної Ради, це закінчиться президентським вето, на подолання якого не вистачить голосів.

За словами Першого заступника Голови Верховної Ради, погоджувальна рада вирішила, що в парламенті має відбутися одночасне складання присяги всіма новопризначеними суддями КС, а не лише тими, кого визначить парламент. Якщо наступного четверга суддів КС з боку Верховної Ради не буде обрано, то й решту суддів (призначених Президентом України та обраних з’їздом суддів) не буде приведено до присяги.

У Адама Мартинюка також є сумніви і щодо проходження через парламент законопроекту № 3207-1 змін до Конституції України про місцеве самоврядування.