Усі земельні рішення Ялтинської міськради переглянуть, а незаконні — скасують, заявив, повернувшися до свого кабінету, градоначальник столиці кримських курортів Сергій Брайко. Питання про скасування мораторію на виділення землі буде повторно винесено на розгляд сесії міськради.

С. Брайка усунули від справ у травні, коли Прокуратура Криму звинуватила його у зловживанні службовим становищем і порушила проти нього три кримінальні справи. Однак їх закрито після того, як Ялтинська міськрада не підтримала притягнення міського голови до кримінальної відповідальності. У рішенні сесії йдеться, що за сім місяців слідство не виявило нових фактів, що доводять його вину.

Тим часом прокуратура Ялти після останньої перевірки дотримання земельного законодавства заявила: «Управління з питань регулювання земельних відносин Ялтинської міськради не так регулює земельні відносини, як створює умови для зловживань у цій сфері». У ході вивчення звернень громадян і суб’єктів господарювання встановлено численні випадки зволікання розгляду проектів про відведення земельних ділянок. Встановлено випадки невмотивованих відмов заявникам у наданні дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок. У зв’язку з цим для створення прозорого механізму вирішення заяв громадян до Управління з питань регулювання земельних відносин Ялтинської міськради прокуратурою Ялти внесено подання про усунення виявлених порушень закону. Крім того, прокурори порушили питання про доцільність функціонування дублюючих структур в Ялтинській міськраді — управлінь з питань регулювання земельних відносин та земельних ресурсів.