Учора відбувся восьмий об’єднаний з’їзд Спілки орендарів і підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки. Питання, які обговорювалися під час засідання, одразу можна віднести до стратегічних. Адже без бізнесу немає економіки, а без економіки — держави. Підприємці, зокрема, скаржилися на декларативність заяв влади про стимулювання розвитку вітчизняного виробника. Адже засилля неякісного дешевого імпорту руйнує українську промисловівть. Не сприяє економічному розвиткові і недосконале податкове законодавство. Але, як зазначив президент Спілки орендарів та підприємців Віктор Хмільовський, воно не може бути кращим, бо пишуть його чиновники, які сидять у теплих кабінетах. Бізнес нарешті повинен отримати право впливати на формування регулятивних актів, констатував він. А, як зазначив народний депутат, перший президент спілки Сергій Правденко, організація повинна визначити двох-трьох консультантів, які співпрацюватимуть із кількома народними депутатами. Це, переконаний він, сприятиме появі потрібних бізнесу законопроектів. І додав, що Народна партія, до якої він належить, готова до такої співпраці.

Віктор Хмільовський за активну співпрацю і відстоювання інтересів Спілки орендарів і підприємців вручив Сергію Правденку золотий значок СОП.

Водночас учасники зібрання переобрали Віктора Хмільовського президентом Спілки орендарів та підприємців України ще на п’ять років.