Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 18-й тур. 4 грудня.

«Закарпаття» — «Чорноморець». 2:1. 640 глядачів. Голи: Піхур, 63, Рижих, 71 — Мітерєв, 52 (п). На 65-й хвилині Мітерєв не реалізував пенальті.

«Металіст» — «Ворскла». 0:1. 4 000. Єпуряну, 82.

«Таврія» — «Кривбас». 1:0. 5 000. Жуніор, 21. На 90+2 хвилині Кашевський («Кривбас») не реалізував пенальті.

«Сталь» — «Динамо». 1:2. 10 000. Акобян, 59 (п) —Клебер, 11, Гусєв, 16. Вилучено Кіріце («Сталь», 75, за удар суперника рукою після зупинки гри).

«Іллічівець» — «Металург» Д. 1:0. 8 000. Гай, 34. Вилучено Бусаїді («Металург», 79, небезпечна атака суперника, який володів м’ячем, з ризиком заподіяння травми).

«Арсенал» — «Волинь». 2:1. 500. Бабич, 52, Окодува, 65 — Алозі, 64.

«Динамо» — 48 очок, «Шахтар» — 42, «Іллічівець» —29, «Чорноморець», «Металург» Д — по 28, «Волинь» —26, «Металіст» — 24, «Ворскла» — 23, ФК «Харків» —22, «Дніпро», «Кривбас» — по 20, «Сталь» — 19, «Таврія» — 18, «Арсенал» — 17, «Металург» Зп — 16, «Закарпаття» — 11.

Під час недільної частини туру передбачалося чимало цікавого. Несподіванкою можна назвати поразку «Чорноморця». Хоча в рамках чемпіонатів України одесити та «Закарпаття» в Ужгороді грали вдруге, і обидва рази господарі мали успіх з рахунком 2:1.

Утім, якби Мітерєв реалізував другий пенальті у ворота закарпатців за рахунку 1:1, все могло б закінчитися інакше. Та Овсієнко удар одесита парирував.

Тренер «Закарпаття» Петро Кушлик після зустрічі сказав: «Якби ми сьогодні програли, то могли б уже спокійно готуватися до переходу в першу лігу. Після відбитого пенальті в моїх підопічних з’явилося друге дихання. Вони зрозуміли, що є шанс добре зіграти. Я налаштовував команду на перемогу. Тому дуже радий, що хлопці зрозуміли: треба боротися до кінця». Тренер гостей Семен Альтман був засмучений результатом. Однак сказав, що до дій футболістів у нього — жодних претензій. «Хлопці повністю викладалися на полі, — зазначив він. — А от наприкінці зустрічі закарпатці мали ліпший вигляд. Мої гравці втомилися швидше морально, а не фізично...»

«Арсенал», нарешті, здобув перемогу. Цього команда не могла зробити з 25 вересня (10-й тур). «Каноніри» також перервали серію із шести програних поєдинків. Звісно, тепер радіють весь колектив і його новий наставник Олександр Заваров.

Перемога київського «Динамо» в Алчевську над «Сталлю» — дев’ята поспіль у гостях (рекорд клубу в чемпіонатах України). Вже в дебюті динамівці забили два ефектні м’ячі. А от у другому таймі алчевці провели гол престижу з пенальті. І тоді заходилися рятувати матч.

Однак діяли вони не тільки настирно і по-бойовому, що похвально, а й грубо. Зокрема, вигнали з поля Кіріце, який вдарив Каддурі. Але в тому епізоді над усе здивувала поведінка тренера «Сталі» Волобуєва. Адже Анатолій Іванович — серйозний і авторитетний фахівець, досвідчений педагог — раптом потис руку покараному Кіріце. Постає запитання: за що він дякував підопічному, котрий так серйозно підвів колектив?..

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.