Інваліди зменшують податки

Луганськ. У Луганській області поліпшується ситуація з працевлаштуванням інвалідів. Сьогодні робочі місця мають більш як 13,5 тис. осіб. Однак працівники соціальних служб зазначають, що багато керівників підприємств охочіше заплатять штраф, ніж приймуть на роботу людину з обмеженими фізичними можливостями. Ситуацію можна виправити, якщо, наприклад, внести такі зміни в податкове законодавство, з допомогою яких можна буде стимулювати прийняття на роботу інвалідів. Так, на Луганщині податкові пільги одержали 14 підприємств і громадських організацій, в яких працює більш як 50 відсотків осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Алла АНТІПОВА.

Озеро ціною у шість мільйонів гривень

Крим. Міська влада Євпаторії виділила 400 тисяч гривень на роботи з порятунку відомого цілющого озера Мойнаки. Спочатку реставрують дамбу, яка відділяє ту частину озера, де знаходяться на відновленні вже відпрацьовані грязі. Вздовж берега прокладуть канал, який дасть можливість відвести від Мойнак зливові стоки. Усього на фінансування цього екологічного проекту піде шість мільйонів гривень з держбюджету України.

Водночас управління капітального будівництва Євпаторійського виконкому замовило проведення комплексної оцінки взаємозв’язку видобутку піску з озера Донузлав і погіршення стану довкілля та прилеглих пляжів чорноморського узбережжя.

Вл. інф.