У Києві з програмою «Мистецтво без кордонів» побували випускники Донецької державної академії імені С. Прокоф’єва. Цей творчий захід є складовою ланцюжка акції «Мистецтво молодих», що проводиться Академією мистецтв України. Донецькі гості приїжджали до столиці з двома концертами: камерним — для студентів Музичної академії, і великим — для всіх меломанів.

Я побувала на першому концерті. Молоді музиканти з хвилюванням готували свої концертні номери, бо усвідомлювали, що саме їх обрали достойно представити культуру шахтарського краю, різножанрові виконавські школи: академічного співу, гри на народних, духових та струнно-щипкових інструментах. Ганна Усова, Віктор та Юлія Коротич представляли Донецький академічний театр опери та балету ім. А. Солов’яненка, Ганна Братусь та Олександр Попов — солісти Донецької філармонії, Лідія Сахарова — солістка камерного оркестру «Лик домер», також киян вітали музиканти струнного ансамблю «Річеркар»: Валерія Путря, Дмитро Катранян, Васіліса Глазунова, Олег Бугаєнко. Автор проекту «Мистецтво без кордонів» Катерина Калініченко була ведучою творчих вечорів-знайомств.

Концерт творчої молоді став справжнім мистецьким святом, що продемонструвало ціле сузір’я обдарованих особистостей. Для багатьох виконавців — це можливість виступити на великих сценах України і зробити важливий крок у світовий музичний простір. У цьому переконаний ректор Донецької державної Музичної академії, народний артист України В’ячеслав Воєводін. Підтримка молодих митців сьогодні — це запорука нашого духовного майбутнього. А творча зустріч донецьких талантів із київськими колегами — добра нагода для обміну творчими здобутками і досвідом.