Бокс. Магдебург (Німеччина). Українець Сергій Дзиндзирук у першій середній вазі завоював звання чемпіона світу за версією WBO. Він переміг чинного (на той момент) володаря титулу Даніеля Сантоса з Пуерто-Ріко. До речі, підопічного легендарного промоутера Дейва Кінга.

Бій тривав усі дванадцять раундів. І всі судді одностайно віддали перемогу нашому боксерові з однаковим рахунком — 115:112. Цікаво, що у восьмому раунді Дзиндзирук відправив Сантоса у нокдаун. Однак пуерторіканець зміг підвестися і продовжити поєдинок. Для Сантоса це був п’ятий захист титулу, яким він заволодів 1999 року. Впродовж кар’єри Даніель здобув 29 перемог і лише тричі програв. Останній раз —Дзиндзирукові.

Сергій ще не програвав на професіональному рингу. А перемога над Сантосом стала для нього тридцять першою (21 нокаут)! Кар’єру українця можна сміливо назвати тріумфальною. У професіонали Дзиндзирук пішов 1999 року, а 2003-го виграв свій перший пояс (WBO Іnter-Contіnental Lіght Mіddleweіght Tіtle), улітку 2004 року став чемпіоном Європи, здолавши Мамаду Тіаму. І ось тепер новий успіх Сергія Дзинзирука. Титул чемпіона світу за версією WBO дістався йому в суперечці з доволі сильним суперником.

Сергієва перемога, либонь, дуже зачепила самолюбство Дона Кінга. Адже в першій середній вазі до бою Дзиндзирук—Сантос усі чемпіони були на контракті саме в нього: Рікардо Майорга (WBC), Алехандро Гарсіа (WBA), Роман Кармазін (ІBF) і Даніель Сантос (WBO). Містер Кінг переймався ідеєю провести супертурнір між своїми бійцями для визначення абсолютного чемпіона світу в цій категорії.

Які подальші дії всемогутнього промоутера — передбачити важко. Якщо плани Кінга не зміняться, то Сергій Дзиндзирук, вигравши, скажімо, поєдинки в Майорги та Гарсіа, може стати першим українцем — абсолютним чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів. А поки що Сергій пішов на четвертий десяток перемог. Нехай йому щастить на цьому нелегкому шляху і надалі!